• Business

    Γιώργος Αρώνης (Alpha Bank): Η δύσκολη απόφαση ενός ηγέτη 

    Γιώργος Αρώνης.


    Η απόφαση του κ. Γιώργου Αρώνη να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής στην Alpha  Bank μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί. Ο χαμηλών τόνων πολύπειρος τραπεζίτης, με δεδομένο ότι η ψηφοφορία θα ήταν οριακή για την εκλογή του νέου CEO, αποφάσισε ότι προέχει η ομόνοια εντός της τράπεζας.  Είναι σαφές ότι ο κ. Γιώργος Αρώνης αποφάσισε να κινηθεί με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της Alpha Bank. Η τράπεζα πρέπει να “φύγει μπροστά”  και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της “μεγάλης καταιγίδας” που πλήττει τούτη τη δύσκολη ώρα το τραπεζικό σύστημα. Και στο τιμόνι της τράπεζας θα βρίσκεται ο επίσης πολύπειρος κ. Βασίλης Ψάλτης ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των επόμενων ετών.  Όπως ο κ. Αρώνης εξηγεί ο ίδιος στην επιστολή του “η διαδικασία θα ήταν οριακή και ένα αποτέλεσμα 6-5 ή και 7-4 για την εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία που βρισκόμαστε”.

    Ο Γιώργος Αρώνης είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Alpha Bank. Είναι το μοναδικό στέλεχος που έφτασε, έως τώρα, τόσο ψηλά στην ιεραρχία της τράπεζας και που δεν ανήκει στην οικογένεια του εμβληματικού τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου.

    Ο κ. Αρώνης είναι άνθρωπος μετρημένος και μεγάλος γνώστης της λιανικής τραπεζικής.  

    Είναι σαφές ότι η απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητα του ήταν δύσκολη αλλά όπως εξηγεί και ο ίδιος προέχει η ανάγκη ενότητας στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε ανοδική πορεία. 

    Στις επιχειρήσεις,  λιγοστές φορές σου δίνεται η ευκαιρία να φτάσεις να μπεις στο γραφείο του αφεντικού και να κάτσεις στην μεγάλη καρέκλα. Και η απόφαση να την απαρνηθείς δείχνει δίχως άλλο πολλά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Νέος CEO στην Alpha Bank ο Βασίλης Ψάλτης



    ΣΧΟΛΙΑ