ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εξηγήσεις στις ελληνικές αρχές καλούνται να δώσουν επτά (πρώην και νυν) στελέχη της σουηδικής Ericcson στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που αφορά αμυντική συμφωνία της πρώην θυγατρικής Ericsson Microwave Systems με την Ελλάδα το 1999, η οποία περιελάμβανε την παράδοση εναέριου συστήματος ραντάρ.
Η ίδια η σουηδική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα εν λόγω στελέχη έχουν δεχθεί κλήτευση από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές για πιθανή εμπλοκή τους σε υπόθεση διαφθοράς.
Η Ericsson διευκρίνισε επίσης, πως δεν έχει έρθει σε επαφή της καμία Αρχή για το θέμα και πως δεν έχουν δοθεί ακόμα στους επτά υπαλλήλους όλα τα σχετικά έγγραφα της έρευνας, ούτε έχουν ανακριθεί από τον εισαγγελέα.
Σημειώνει τέλος, πως δεν θα δώσει άλλες λεπτομέρειες για το θέμα, όμως θα συνεργαστεί με τις αρχές.
Η Ericsson είχε πουλήσει την θυγατρική στην Saab το 2006. Η Saab αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/hillary-ke-bill-eftichismeni-pappoudes-gliko-dialimma-ton-clinton-apo-tin-proeklogiki-ekstratia-foto/54751
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Βράζουν» 30 CEOs φαρμακευτικών για το clawcack – Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν στον Άδωνι Γεωργιάδη
- 6 τρόποι για να καταλάβετε αν το κινητό σας έχει παραβιαστεί και τι να κάνετε στη συνέχεια
- Πώς διαβάζει το Μαξίμου τα «κόμματα» Τσίπρα και Καρυστιανού και τι φοβάται με τον Αντώνη Σαμαρά
- Πότε και ποιοι θα χτυπήσουν το σχολικό κουδούνι στο Ελληνικό