• Business

    Γιατί “βουλιάζουν” από κόσμο τα μαγαζιά ειδών πολυτελείας στο Λονδίνο;

    • NewsRoom


    Η μεγάλη βουτιά που σημειώνει η στερλίνα, αλλάζει τα δεδομένα στις παγκόσμιες αγορές και οδηγεί τη Μεγάλη Βρετανία σε μία νέα, όπως φαίνεται, εποχή. Άλλωστε το ενδεχόμενο ενός Brexit, κατόπιν του δημοψηφίσματος, σίγουρα τάραξε το καλοκαίρι όχι μόνο τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επικείμενες μεγάλες αλλαγές σε οικονομικό και επιχειρηματικό κυρίως επίπεδο είναι ήδη προ των πυλών!

    Ένας από τους πρώτους τομείς μάλιστα, που επηρεάστηκαν, θετικά, από την κατακόρυφη πτώση της στερλίνας είναι και η αγορά των πολυτελών ειδών.

    Χαρακτηριστικό είναι πως λόγω της διατήρησης στα ίδια  επίπεδα των τιμών στα πολυτελή είδη, πολλοί τουρίστες φθάνουν στην Αγγλία προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα από τις αγαπημένες τους μάρκες. Προορισμοί όπως Γαλλία, Ιταλία και πολλοί άλλοι όπου οι τουρίστες κατέφθαναν και για να προμηθευθούν τα ακριβά πράγματα, έχουν χάσει αρκετούς επισκέπτες που πλέον προτιμούν τη Μεγάλη Βρετανία για τις αγορές τους.

    cheapluxury 2

    “Είναι σίγουρα φθηνότερα τώρα”, είπε ο Dirk Hamann, επιχειρηματίας με έδρα το Βερολίνο καθώς έβγαινε από το κατάστημα του Valentino με τη σύζυγό του Rica στο London’s Old Bond Street. Ο κύριος Hamann αγόρασε δύο μπουφάν και πουλόβερ από το κατάστημα.

    Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών που έρχονται στη Μεγάλη Βρετανία και κυρίως στο Λονδίνο για να κάνουν τα ψώνια τους, προέρχονται από την Κίνα οι οποίοι προτιμούν τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη συνδυάζοντας διακοπές και αγορές. Ο λόγος έγκειται κυρίως στο ότι οι δασμοί στην Κίνα είναι ιδιαιτέρως μεγάλοι.

    “Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι οι Κινέζοι τουρίστες προτιμούν να αγοράζουν αντικείμενα μεγάλων σχεδιαστών. Φέτος αγοράζουν περίπου 10 πολυτελή είδη κατά μέσο όρο, διπλασιάζοντας έτσι τα περυσινά αντίστοιχα νούμερα”, δήλωσε η Myf Ryan, υπεύθυνη marketing για το Westfield στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

    Χαρακτηριστικό αυτής της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης προς τη Βρετανία αποτελούν και τα στοιχεία από το VisitBritain, καθώς ήδη οι κρατήσεις από τις ΗΠΑ προς τη χώρα για τους μήνες Οκτώβριος – Δεκέμβριος έχει αυξηθεί κατά 6% συγκριτικά με πέρυσι.

    cheap Lyxury london

    Για τους αγοραστές πολυτελών ειδών φαίνεται πως η εξοικονόμηση χρημάτων εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ζητούμενο, ιδιαίτερα για τους τουρίστες που έρχονται από την Αμερική και την Ασία.

    Ο Jonathan Coen, εμπορικός διευθυντής του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο, τόνισε ότι έχει σημειωθεί μία σημαντική άνοδος της αγοράς πολυτελών ειδών από τα καταστήματα του αεροδρομίου, με μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις ρολογιών και κοσμημάτων κατά 16,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας. Τέλος, μεγάλη αύξηση σημειώνεται επίσης και στις κρατήσεις πολυτελών ξενοδοχείων.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο “μαύρος” Σεπτέμβρης της Μυκόνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μπορεί η παγκόσμια ναυτιλία να… πάρει μαθήματα από το Uber;

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ