• Business

    Γιατί η Κίνα κήρυξε «πόλεμο» στο γκολφ

    • NewsRoom

    Πηγή: pixabay


    «Λουκέτο» στα γήπεδα του γκολφ βάζουν οι κινεζικές Αρχές, κλείνοντας τη μία μετά την άλλη τις εγκαταστάσεις του δημοφιλούς στις εύπορες τάξεις αθλήματος.

    Στην πιο πρόσφατη, μάλιστα, περίπτωση, οι κινεζικές Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν δύο πολυτελή γήπεδα γκολφ, τα οποία διαχειριζόταν η εταιρεία του μεγιστάνα των ακινήτων Wang Jianlin, Dalian Wanda Group. Και αυτό διότι, όπως φαίνεται, το γκολφ έχει γίνει σύμβολο της πολιτικής διαφθοράς στην Κίνα, την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος έχει ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία για την πάταξή της.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ άνοιξε το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας δεσμευόμενος να δημιουργήσει «μια σύγχρονη, σοσιαλιστική χώρα» για «μια νέα εποχή» που θα είναι κινεζική, κατευθυνόμενη σταθερά από το κόμμα, αλλά ανοικτή στον κόσμο, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της εξάλειψης της διαφθοράς.

    Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το γκολφ είναι ένα άθλημα που έχει δεχθεί μεγάλο πόλεμο στην Κίνα, καθώς θεωρείται «παιχνίδι για εκατομμυριούχους».

    Η κατασκευή γηπέδων γκολφ απαγορεύθηκε το 2004, αλλά η ανάδυση μιας νέας τάξης εύπορων πολιτών και τοπικών στελεχών συνοδεύθηκε από μια ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων σε μικρό σχετικά διάστημα.

    Από το 2011 και μετά, η κυβέρνηση έχει κλείσει πάνω από 100 γήπεδα γκολφ σε όλη τη χώρα, επικαλούμενη διάφορους λόγους.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα γήπεδα αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

    Στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι το Changbaishan resort διαθέτει δύο γήπεδα γκολφ «παγκοσμίου κλάσης» σχεδιασμένα από τους Jack Nicklaus και Robert Jones.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση-βόμβα από τον Τζορτζ Σόρος: Πού μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eldorado η Αθήνα για τα ακίνητα: Κινέζος έχει αγοράσει 100 διαμερίσματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μεγάλος κερδισμένος της συνάντησης Τσίπρα – Τραμπ είναι ο Ντένης Πλέσσας!

     



    ΣΧΟΛΙΑ