• Business

    Γιατί ίσως δεν είναι η καλύτερη ιδέα να ‘κατεβάσεις’ το iOS 10 update στο κινητό σου

    • NewsRoom


    Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 10, την τελευταία έκδοση δηλαδή του λογισμικού της για τα iPhones και iPads. Τη χαρά ωστόσο των “iPhonoύχων” ήρθε να την κόψει η εμπειρία του downloading που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και τόσο βελούδινη για τους χρήστες!

    iphone

     

    Η Apple αν και ανακοίνωσε ποιες συσκευές θα είναι συμβατές με το νέο λογισμικό, με μία λίστα η οποία περιλαμβάνει τα iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c και iPhone 5, τελικά φαίνεται ότι και στα “υποτιθέμενα” συμβατά iphone υπήρξε σοβαρό πρόβλημα, μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.

    Μεγάλη είναι η αντίδραση του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κατά την διάρκεια της αναβάθμισης σε πολλά iphone εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη των συσκευών το οποίο και έγραφε ότι η συσκευή θα πρέπει άμεσα να συνδεθεί με το iTunes.

    ios10

    Η Apple επιβεβαίωσε το πρόβλημα σε επίσημη δήλωση της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα έχει λυθεί:

    “Βιώσαμε μια σύντομη δυσκολία κατά τη διαδικασία ενημέρωσης του λογισμικού, η οποία επηρέασε ένα μικρό αριθμό χρηστών κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας της διαθεσιμότητας. Το πρόβλημα όμως λύθηκε αρκετά γρήγορα και  ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας. Όποιος έχει ακόμα πρόβλημα θα πρέπει να συνδεθεί με το iTunes για να ολοκληρώσει την ενημέρωση ή να επικοινωνήσει με την AppleCare για βοήθεια. “

    NYC-Apple-Store-Cube

    Εάν ενημερώσετε το τηλέφωνό σας και δεν είστε κοντά σε  υπολογιστή, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας μέχρι να βρείτε ένα desktop που να τρέχει το iTunes(!) Αλλά μόλις το τηλέφωνό σας είναι συνδεθεί σε έναν υπολογιστή που εκτελεί το iTunes, η ενημέρωση βαίνει ομαλά – και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για διαγραφεί των προσωπικών σας δεδομένων. Ακολουθεί η συμβουλή της Apple:

    Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε την οθόνη Συνδέστε σε iTunes μετά την επανεκκίνηση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το iOS:

    Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή  χρησιμοποιώντας το καλώδιο που συνοδεύει τη συσκευή σας. Ύστερα θα πρέπει να ακολουθήσει το παρακάτω μήνυμα: ” Το λογισμικό για [όνομα της συσκευής σας] πρέπει να αποκατασταθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή να ενημερωθεί”
    Κάντε κλικ στο κουμπί Update για να εγκαταστήσετε ξανά το iOS. Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται.

    apple-ios

    Εφόσον η εγκατάσταση ολοκληρωθεί και το κινητό σας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί τότε θα ανακαλύψετε τις ολοκαίνουριες αλλαγές που σας προσφέρει το ios 10, ίσως να τις χαρακτηρίζαμε κάπως αλλόκοτες αρχικά αλλά τελικά προσφέρουν μεγάλες βελτιώσεις!

    Θα πρέπει πιθανώς να ενημερώσετε ούτως ή άλλως τ κινητό σας, για να κρατήσετε τη συσκευή σας ασφαλή, καθώς η Apple στέλνει ένα σωρό υπενθυμίσεις για να ενημερώσετε το λογισμικό σας.

    Το “μαρτύριο” αυτό πάντως μάλλον αξίζει καθώς οι βελτιώσεις που θα σας προσφέρει το νέο λογισμικό της Apple είναι πολλές και το κυριότερο άμεσα αντιληπτές:

    1. Ο τρόπος που θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας θα αλλάξει για πάντα.  Δεν θα υπάρχει πια το “Slide Unlock”.

    apple1

    Θα βρείτε μια εντελώς ανανεωμένη οθόνη ειδοποιήσεων. Και σύροντας προς τα αριστερά θα  περνάτε αυτόματα στην εφαρμογή της κάμερας. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID, μπορείτε να πατήσετε το ” home button”

    apple3

    2. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα ενσωματωμένα της Apple apps!

    apple4

    3.Το ios 10 επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν κλήσεις απευθείας από WhatsApp ή Facebook Messenger στην lockscreen.

    5αππ

    4. Χρειάζεστε περισσότερο χώρο; Μπορείτε να καταργήσετε μουσική από το iPhone ή το iPad σας απευθείας. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Μουσική> Βελτιστοποίηση αποθήκευσης.

    apple6

    5. Η Apple μουσική έχει επίσης σημαντικές αλλαγές. Είναι μια πολύ πιο φωτεινή και πιο “χαρούμενη”.

    apple7

    6. Τα imessage επίσης θα σας φανούν διαφορετικά

    6-imessage-will-also-feel-different (1)

    Αυτό είναι ό, τι iMessage χωρίς κείμενο, μόνο Emoji, εμφανώς πιο μεγάλα!

    emoji

    ..Προσπαθήστε να στείλετε  “Χρόνια πολλά” σε ένα φίλο – θα πάρετε μια μεγάλη έκπληξη!

    birthday

    7. Το ξυπνητήρι έχει επανασχεδιαστεί – έρχεται τώρα σε ένα σκοτεινό φόντο και σας  υπενθυμίζει πότε να πάτε για ύπνο.

    clock

    8. Το iPhone σας θα θυμάται πού έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας αυτόματα.

    park

    Τέλος

    9. Ο ήχος του πληκτρολογίου έχει αλλάξει στο iOS 10.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/ochi-kirii-tis-apple-kouragio-chriazomaste-emis-gia-ta-mikroskopika-airpods/72603

    http://www.mononews.gr/alibaba-ke-touristes-ap-tin-kina-kountoura-ke-mardas-anigoun-lachtara-ta-fortune-cookies-tou-deal/74103



    ΣΧΟΛΙΑ