• Business

    Γιατί η Interamerican άλλαξε αφεντικό; Όλο το παρασκήνιο από την αποχώρηση Κώτσαλου

    Interamerican

    Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interamerican


    Τίτλοι τέλους για την παρουσία του Γιώργου Κώτσαλου στη διοίκηση της Interamerican. Ο επί 12 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποχωρεί οριστικά στις 15 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί προ μηνών, και τη θέση του αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών της Interamerican, Γιάννης Καντώρος.

    Γιώργος Κώτσαλος. Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican
    Γιώργος Κώτσαλος. Aπερχόμενος διευθύνων Σύμβουλος Interamerican

    Όπως έγραφε τον περασμένο Μάιο το mononews.gr, η Interamerican είχε ανακοινώσει την επικείμενη αποχώρηση του Γ. Κώτσαλου (μόλις βρισκόταν ο αντικαταστάτης του), έπειτα από «αμοιβαία συμφωνία» με το διοικητικό συμβούλιο του μητρικού ομίλου ACHMEA, με επίσημη αιτία αποχώρησης το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του. Βέβαια, στην ασφαλιστική αγορά ελάχιστοι πίστεψαν ότι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος…

    Πηγές της αγοράς έλεγαν από τότε (και δεν έχουν σταματήσει να το λένε) ότι στην πραγματικότητα πίσω από την αποχώρηση του Γ. Κώτσαλου κρύβεται κάτι άλλο, βαθύτερο, και αυτό είναι η πώληση, τον περασμένο Φεβρουάριο, του πακέτου μετοχών που κατείχε η Interamerican στην Hellenic Seaways (3.037.000 μετοχές ή 3,91%), στις Μινωικές Γραμμές του ιταλικού ομίλου Grimaldi, με αντίτιμο που όπως αποδείχθηκε ήταν σκανδαλωδώς χαμηλό: 4.555.500 ευρώ, δηλαδή 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

    minoan2

    Το πόσο χαμηλή ήταν η τιμή αυτή το αποδεικνύει η κίνηση των Μινωικών Γραμμών να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για αγορές μετοχών της Hellenic Seaways με αρχική τιμή 2,5 ευρώ ανά μετοχή, την οποία μετά ανέβασε στα 3 ευρώ ανά μετοχή – δηλαδή, το διπλάσιο απ’ όσα έδωσε για τις μετοχές που κατείχε η Interamerican!

    Στην ασφαλιστική αγορά ήταν κοινό μυστικό ότι η «γκάφα» αυτή χρεώθηκε από την εταιρεία προσωπικά στον Γ. Κώτσαλο, λόγω της θέσης του ως διευθύνοντος συμβούλου, και πιθανότατα ήταν το γεγονός που τελικά οδήγησε και στο «διαζύγιο».

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, Γιάννης Καντώρος, είναι έμπειρο στέλεχος της εταιρείας, στην οποία εργάζεται από το 2000, έχοντας περάσει από κομβικούς τομείς: μάρκετινγκ, διεύθυνση πωλήσεων και διεύθυνση των εταιρικών λειτουργιών.

    Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Αποδέχομαι με ευγνωμοσύνη την εμπιστοσύνη των Μετόχων της εταιρείας, που εκφράζεται από την ανάθεση εκ μέρους τους σε μένα των υψηλών ευθυνών αυτής της θέσης. Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο διαδεχόμενος τον Γιώργο Κώτσαλο, ο οποίος υποστήριξε επί χρόνια την ανάπτυξή μου και μού έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσω και να εξελιχθώ επαγγελματικά μέσα στην εταιρεία, μαθαίνοντας πολλά από τον ίδιο. Πιστεύω ότι με την υποστήριξη της ACHMEA και των ανθρώπων της INTERAMERICAN, θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις για επιτάχυνση και καινοτομία, ψηφιακή πρωτοπορία και απόλυτη εστίαση της εταιρείας στους πελάτες της, καθώς επίσης και στους εργαζόμενους, διευρύνοντας τις προοπτικές της οικονομικής απόδοσης και ευρωστίας του οργανισμού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόλεμος ΝΝ – Σοφίας Ρατσιάτου. Η απόλυσή της, της θυροκολλήθηκε. Όλο το παρασκήνιο και ο ρόλος Πολιτοπούλου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-ar-panteliadis-sto-mononews-miosame-tis-times-kata-5-sta-market/80152

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ