• Business

    Γιατί οι ιδιοκτήτες bulkers δεν μπορούν να επαναπαυθούν στις δάφνες τους


     

    Όχι, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των bulkers δεν μπορούν να επαναπαυθούν στις δάφνες τους, παρά τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους, αντιμέτωπες με την παρατεταμένη πτωτική τάση στην αγορά. Αυτό υποστηρίζει σε έκθεσή του ο αναλυτής της Evercore ISI, Jonathan Chappell, κάνοντας λόγο για ένα «χάσμα» μεταξύ των εταιρειών που ενήργησαν άμεσα για να αποκτήσουν ρευστότητα και να καλύψουν τις αποπληρωμές των δανείων τους, και αυτών που δεν το έπραξαν, το οποίο όμως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

    Chappell

    «Ακόμα και αυτοί που βρίσκονται στην καλύτερη θέση σήμερα δεν μπορούν να εφησυχάσουν, καθώς οι παρατάσεις στην απόσβεση του χρέους αναβάλλουν, αλλά δεν εξαφανίζουν τις αναπόφευκτες ανάγκες για ρευστότητα», αναφέρει ο Chappell, που εκτιμά πως τα επόμενα χρόνια θα απαιτηθεί ένα πολύ ισχυρότερο περιβάλλον τιμών για να επιβιώσουν αυτές οι εταιρείες, ή έστω για να συνεχίζουν να παρατείνουν την κατάσταση.

    Ο Chappell εξηγεί πως το τέλος της παράτασης των αποπληρωμών χρέους θα φέρει μία απότομη άνοδο των «νεκρών σημείων» μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Σύμφωνα με τον Chappell, σήμερα η Safe Bulkers έχει νεκρό σημείο στα 7.200 δολάρια ημερησίως, η Scorpio Bulkers στα 9.170 δολάρια ημερησίως, η Navios Maritime Partners στα 14.400 δολάρια ημερησίως και η Diana Shipping στα 14.670 δολάρια ημερησίως.

    Ωστόσο, εκτιμά πως μέχρι το 2020 ή το αργότερο το 2022 και οι τέσσερις εταιρείες θα δουν τα νεκρά σημεία τους να εκτοξεύονται πάνω από τα 20.000 δολάρια ημερησίως.

    «Είναι ξεκάθαρο ότι καμία εταιρεία δεν ,μπορεί να επαναπαυθεί τα επόμενα χρόνια», καταλήγει ο Chappell.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/sti-dini-ton-skandalon-ta-koreatika-nafpigia-dsme/66857



    ΣΧΟΛΙΑ