• Business

    Γιατί η Honda ανακαλεί πάνω από 100.000 υβριδικά οχήματα

    • NewsRoom

    Toshihiro Mibe, CEO Honda (Πηγή: global.honda)


    Περίπου 106.030 υβριδικά οχήματα CR-V  ανακαλεί η αμερικανική μονάδα της Honda Motor, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς ή τραυματισμού σε σύγκρουση από υπερθερμαινόμενο καλώδιο μπαταρίας ή βραχυκύκλωμα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι αντιπρόσωποι θα αντικαταστήσουν το καλώδιο της μπαταρίας.

    Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 78% στα τριμηνιαία της κέρδη, ενισχυμένη από τις αυξημένες πωλήσεις – ειδικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής – αλλά και του ασθενέστερου γιεν.

    Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σε πωλήσεις, ανέφερε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 394,4 δισεκατομμύρια γιεν (2,76 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο του Ιουνίου.

    Ξεπέρασε εύκολα τη μέση εκτίμηση των 324,74 δισεκατομμυρίων γιεν σε δημοσκόπηση 10 αναλυτών της Refinitiv, ενώ τα περσινά κέρδη ήταν στα 222,2 δισεκατομμύρια γιεν.

    Άνοδος 44,7% στις ΗΠΑ

    Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Honda ανέφερε ότι επωφελήθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις σε πελάτες λιανικής στη βασική αγορά των ΗΠΑ.

    Σημείωσε άνοδο 44,7% σε ετήσια βάση στις 347.000 μονάδες, καθώς μετριάζεται ο αντίκτυπος της διατάραξης μετά την πανδημία στην προμήθεια ανταλλακτικών και μικροτσίπ.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Δούρος: Πέθανε ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Dur

    Hinduja Group: Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου

    Alibaba: Ο CEO αντικαθιστά ιστορικό στέλεχος στο πλαίσιο της ολικής αναδιοργάνωσης



    ΣΧΟΛΙΑ