• Business

    Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρέθηκε να πληρώνει ενοίκιο «χρυσάφι» σε Άραβες

    • NewsRoom


    «Χρυσό» πληρώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την 1η Ιανουαρίου 2019 το ενοίκιο για τη στέγαση της στο κτήριο επί των οδών Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου στην Αθήνα, καθώς από την αρχή του χρόνου το χρηματικό ποσό που καταβάλλει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ως αμοιβή χρήσης αυξήθηκε κατά 75%.

    Σύμφωνα με το CNN Greece, η υπόθεση εξελίχθηκε ουσιαστικά τους τελευταίους εννέα μήνες  καθώς η μίσθωση έληγε στις 30/4/2018 με μηνιαίο μίσθωμα 45.228 ευρώ (πλέον του χαρτοσήμου 3,6%) και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν «έτρεξε» εγκαίρως τις διαδικασίες για την εξεύρεση νέας στέγης, ενημερώνοντας την αραβικών συμφερόντων εταιρεία ΑΔΕΞΑ ότι αδυνατεί να το παραδώσει και πως «δεν θα είναι έτοιμη να το εγκαταλείψει πριν από την 31/12/2018. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε στις 25 Μαΐου 2018 τη συνέχιση της καταβολής στην ΑΔΕΞΑ του ποσού του μισθώματος, πλέον όμως ως «αποζημίωση χρήσης» και όχι ως ενοίκιο. Η δε ΑΔΕΞΑ συμφώνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κτήριο μέχρι την 31/12/2018 και να καταβάλει το ποσό του μισθώματος ως αποζημίωση χρήσης.

    Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε να ψάχνει νέα γραφεία συνολικού εμβαδού 4.200 τετραγωνικών μέτρων και «έτρεξε» τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες παίρνοντας προσφορές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Έτσι λοιπόν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήρθε σε επαφή ξανά με την ΑΔΕΞΑ και ζήτησε να παραμείνει στο κτήριο επί των οδών Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου, καταβάλλοντας ως αποζημίωση χρήσης το ποσό του μισθώματος (46.856 ευρώ). Όπως ήταν αναμενόμενο ΑΔΕΞΑ απάντησε αρνητικά. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε να κάνει χρήση του κτηρίου μέχρι το τέλος του 2019, μόνον εάν κατέβαλε ως αποζημίωση χρήσης το ποσό των 82.000 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα, έδωσε τη δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να κάνει χρήση του κτιρίου για άλλο ένα έτος, καταβάλλοντας για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους 2020 το ποσό των 82.000 ευρώ και για τους υπόλοιπους μέχρι το τέλος του έτους 2020 το ποσό των 90.000 ευρώ.

    Μη έχοντας άλλη επιλογή – καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το επτάμηνο που είχε για να μεταστεγασθεί εγκαίρως- το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε στις 28 Ιανουαρίου 2019 την καταβολή στην ΑΔΕΞΑ του ποσού των 82.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, ως αποζημίωση χρήσης για όλο το διάστημα από 1/1/2019 έως 31/12/2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα πρώτα δείγματα του Βασίλη Ψάλτη στην Alpha Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Κυριάκου (KPMG): Η Folli-Follie, το δίλημμα των τραπεζών, οι ξένες επενδύσεις και… η ιστορία με το χαλί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν έξτρα φόρο



    ΣΧΟΛΙΑ