• Ακτή Βουλιαγμένης

    Ακτή Βουλιαγμένης

    Business

    Γιατί η Ακτή Βουλιαγμένης ξεχωρίζει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    • NewsRoom

    Τη δική της θέση ανάμεσα στις παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας διεκδικεί η Ακτή Βουλιαγμένης, παρέχοντας πεντάστερες υπηρεσίες σε τιμές που προσελκύουν και τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, αλλά και ολόκληρης της Αττικής.

    Η λειτουργία της πλαζ από την ΕΤΑΔ έχει εξασφαλίσει μία προσιτή επιλογή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας διαχρονικά, καθώς η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου παραμένει στα 5 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες, παρά την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών εξαιτίας του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης. Δεδομένου ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΤΑΔ επιτάσσει να λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης υπέρ των πολιτών, φέτος στους δικαιούχους του μειωμένου εισιτηρίου συμπεριλαμβάνονται μαθητές έως και 18 ετών και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, όταν πέρσι το ηλικιακό όριο ξεκινούσε από τα 75 έτη.

    Γνωρίζοντας πως η μεγαλύτερη πλαζ των νοτίων αποτελεί πόλος έλξης για τους δημότες Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η τιμή παραμένει επίσης στα 5 ευρώ, ενώ η Ακτή αναδεικνύεται η πιο προσιτή επιλογή για την αγορά καφέ, χυμών και σνακ, καθώς οι τιμές των τριών αναψυκτηρίων που έχει ανακαινίσει η ΕΤΑΔ είναι πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τα καταστήματα άλλων οργανωμένων παραλιών του παραλιακού μετώπου. Παράδειγμα είναι η δωρεάν διάθεση του χώρου στάθμευσης της Ακτής, χωρητικότητας 120-150 θέσεων, για όλους τους επισκέπτες μηδενός εξαιρουμένου.

    Αξιοποιώντας την ανερχόμενη τουριστική κίνηση της Αθήνας και ειδικά των νοτίων προαστίων (να σημειωθεί ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας ξεπέρασε το 93% τον Ιούνιο), η Ακτή Βουλιαγμένης που λειτουργεί από το δημόσιο επιχειρεί να ανταγωνιστεί τις γειτονικές πλαζ των ιδιωτών επενδυτών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, όπως αυτή της Ακτή Gold, με εξασφαλισμένη θέση parking, διέλευση από τον έλεγχο εισιτηρίων χωρίς αναμονή, μεταφορά στη θέση κράτησης με clubcar, δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων σε κουτί ασφαλείας στην ομπρέλα. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ηλεκτρονικά, αλλά και από τα ταμεία της Ακτής Βουλιαγμένης.

    Ακτή Βουλιαγμένης
    Ακτή Βουλιαγμένης

    Χάρη στα έσοδα από τη διαχείριση των ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό της – κυρίως των 13 επιχειρηματικών μονάδων που λειτουργεί –, η ΕΤΑΔ έχει υλοποιήσει επενδύσεις την τελευταία τριετία, προκειμένου τα 7 γήπεδα τένις, το γήπεδο μπάσκετ και beach volley, ο χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, καθώς και ο χώρος για υπηρεσίες μασάζ να διατίθενται για την αναψυχή όλων των κολυμβητών που ψάχνουν μια ανάσα δροσιάς, στην κοντινότερη απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

    Η δυναμικότητα της πλαζ, που κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία, μεταφράζεται σε 600 καινούργιες πολυτελείς ξύλινες ομπρέλες και περισσότερες από 1.200 ξαπλώστρες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ημερησίως, υπό κανονικές συνθήκες, μέχρι και 7.000 επισκέπτες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν οι διάδρομοι για πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία αυξήθηκαν από έναν σε τρεις, ενώ υπάρχουν και δύο τροχήλατα αμαξίδια θαλάσσης για ΑμεΑ. Στις εγκαταστάσεις της Ακτής περιλαμβάνεται ιατρείο και η ασφάλεια των λουόμενων είναι αδιαπραγμάτευτη, καθώς δύο ναυαγοσώστες επιβλέπουν την παραλία.

    Η λειτουργία της Ακτής που συνεχίζει να γράφει ιστορία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, με τη διαφορά ότι το θερινό ωράριο είναι διευρυμένο, από τις 8.00 το πρώι έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουλίου, οι κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να παραμείνουν στην πλαζ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.