• Business

    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το νέο σπίτι των 3.000 τμ και ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο – 6 νέες αποκλειστικές φωτογραφίες

    ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας με τη σύζυγό του Δήμητρα Μέρμηγκα

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας με τη σύζυγό του Δήμητρα Μέρμηγκα


    Εδώ και λίγες μέρες ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας με τη σύζυγό του Δήμητρα Μέρμηγκα και τις δυο τους κόρες έχουν μετακομίσει στο νέο τους σπίτι στην αγαπημένη τους Βουλιαγμένη.

    Πρόκειται για μία εκπληκτική, υπερσύγχρονη κατασκευή, φιλική προς το περιβάλλον, με τεράστιους χώρους, υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο βουνό και έντονο το υδάτινο στοιχείο.

    Μετά τις πλείστες όσες συζητήσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση από το Mononews των αποκλειστικών φωτογραφιών της νέας κατοικίας της οικογένειας, επανερχόμαστε με νέο υλικό από τον αγιασμό του σπιτιού, καθώς και από την εποχή που χτιζόταν, με βάση τις επιθυμίες του ζευγαριού και κυρίως της οικοδέσποινας Δήμητρας Μέρμηγκα.

    Η φωτογραφία από τον αγιασμό με τον Ιερώνυμο

    Ο αγιασμός της εντυπωσιακής κατοικίας έγινε την περασμένη Πέμπτη, όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, ενώπιον λίγων προσκεκλημένων.

    Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και το ζευγάρι ήταν εμφανώς συγκινημένο για τη νέα σελίδα, που άνοιξε στην κοινή του ζωή.

    Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, την οποία κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύει σήμερα το Mononews, το ζευγάρι ποζάρει έχοντας ανάμεσά του τον Αρχιεπίσκοπο, στη βάση της μεγάλης σκάλας, που οδηγεί στα επάνω διαμερίσματα της υπερπολυτελούς κατοικίας.

    Η Δήμητρα Μέρμηγκα ποζάρει με χάρη και με αυτοπεποίθηση με το συνηθισμένο της στυλ, γέρνοντας ελαφρά το κεφάλι προς τον διπλανό της – τον κ. Ιερώνυμο εν προκειμένω. Ντυμένη casual chic, φορά ένα λευκό shirt dress και μια ριγέ κασμιρένια ζακέτα.

    Το δροσερό σύνολο συμπληρώνουν οι χαμηλοτάκουνες γόβες Chanel και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.

    Ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
    Ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

    Η αγάπη για τη Βουλιαγμένη

    Η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν κάτι, που χαροποίησε πολύ το ζευγάρι, το οποίο εδώ και πολύ καιρό έψαχνε το πλέον κατάλληλο μέρος, για να στεγάσει την οικογενειακή ευτυχία του. Ο εφοπλιστής έχει υψηλές γνωριμίες και στον χώρο του real estate, εξ’ού και το νέο σπίτι είναι σε περιοχή «φιλέτο».

    Η Βουλιαγμένη, άλλωστε, αποτελεί για εκείνους σταθερή αξία, καθώς, πέρα από τον κομψό χαρακτήρα της περιοχής, μακριά από τη φασαρία, την προτιμούν γιατί έχει άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, την οποία λατρεύουν. Η περιοχή συνδυάζει πολυτέλεια με φυσική ομορφιά. Είναι ένα από τα πιο «πράσινα» προάστια, έχει υπέροχες παραλίες, έχει τη Λίμνη και κάποια από τα ωραιότερα εστιατόρια ειδικά για ψάρι.

    Εξάλλου στην ίδια περιοχή είχαν μετακομίσει από τη Γλυφάδα, όπου διέμεναν, και τον Φεβρουάριο του 2017. Τότε, βέβαια, είχαν επιλέξει ένα εκπληκτικό loft, σε συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων, εκεί που παλιά στεγαζόταν το ξενοδοχείο «Αρμονία». Επρόκειτο για διαμέρισμα εξαιρετικής αισθητικής, με minimal επίπλωση σε γήινους τόνους και με εκπληκτική θέα.

    Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Η οικογένεια μεγάλωσε και μαζί της μεγάλωσαν και οι ανάγκες για στέγαση σε κάτι πιο μόνιμο, φτιαγμένο «from scratch» και απόλυτα συνυφασμένο με τα προσωπικά τους γούστα και τα όνειρά τους. Ένα σπίτι από το οποίο δεν λείπει απολύτως τίποτα, όπως αναφέρουν εντυπωσιασμένοι όσοι είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.

    Άνετα σαλόνια, master bedrooms, playrooms, βιβλιοθήκες, ασανσέρ, δωμάτιο μουσικής, χώροι για το προσωπικό (νταντάδες, οικιακές βοηθούς, προσωπικούς chef), γυμναστήριο, τραπεζαρίες, γκαρνταρόμπες, πολλά μπάνια, πισίνα με πολλές ξαπλώστρες για τα θερινά pool parties της οικογένειας, παιδική χαρά, γήπεδο τένις, σαλόνια κήπου, τεράστιοι κήποι με πολλά δένδρα, που εκτός από ομορφιά και ηρεμία εξασφαλίζουν μια ζεν ατμόσφαιρα, «φρενάροντας» τα αδιάκριτα βλέμματα…

    Φωτογραφίες υπό κατασκευή

    Στις νέες φωτογραφίες, που δημοσιεύει σήμερα το Mononews, βλέπετε πώς ήταν αρχικά το οικόπεδο. Φιλοξενούσε δύο ανεξάρτητες κατοικίες με μία μεγάλη πισίνα, οι οποίες γκρεμίστηκαν στη συνέχεια, για να χτιστεί το νέο πολυτελές σπίτι των Coustas.

     

    Το οικόπεδο του Γιάννη Κούστα πριν ξεκινήσει η ανέγερση του νέου σπιτιού.

    Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στο νέο κτίσμα δεσπόζει η μεγάλη πισίνα, ενώ διακρίνονται οι πέργκολες, το αίθριο και το γήπεδο του τένις, που φτιάχτηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού. Έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να «λούζεται» στο φως τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Επιπλέον διαθέτει πολύ πράσινο.

    Το νέο σπίτι των Κούστα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες

    Σε αντίθεση με την κυρίως κατοικία, στο πίσω μέρος διακρίνεται ένα ακόμη κτίριο, που δείχνει να είναι πλήρως ανεξάρτητο και μοιάζει με βιομηχανικό.

    Οι γερανοί δούλευαν επί μακρόν σε συνεργασία πάντα με το αρχιτεκτονικό γραφείο που επιμελήθηκε τα σχέδια, με βάση τις επιθυμίες του ζευγαριού, προκειμένου να γίνει το σπίτι των ονείρων τους. Βλέποντας αυτόν τον «οργασμό» δόμησης, όλοι στη γειτονιά αναρωτιούνταν ποιος χτίζει το συγκεκριμένο σπίτι, ποιος θα είναι ο νέος τους γείτονας.

    Η κατασκευή ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα. Το νέο σπίτι του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας και της συζύγου του εκτείνεται σε 3.000 τμ και η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 7 στρέμματα.

    Η επιθυμία και των δύο ήταν σαφής. Να είναι ένα σπίτι σύγχρονο, με όλες τις ανέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δείχνει «ένα» με το φυσικό περιβάλλον και να είναι ευχάριστο για όσους μείνουν σε αυτό. Όπερ και εγένετο.

    Φτιάχτηκε ένα σπίτι, που άνετα μπορεί να φιλοξενηθεί στα πιο exclusive περιοδικά του κόσμου για το design. Τα χρώματα, που επιλέχθηκαν, είναι όλα σε «ήσυχους», γήινους τόνους, προσδίδοντας έναν αέρα «καθαρότητας» και πολυτέλειας, που δεν «κραυγάζει».

    Τα έπιπλα κήπου είναι όλα λευκά, ενώ μέσα προτιμήθηκαν το μπεζ, το καφέ, το λευκό, ενίοτε και το μαύρο. Παντού υπάρχουν έργα Τέχνης γνωστών καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, αγορασμένα από ταξίδια στο εξωτερικό, από γκαλερί και από δημοπρασίες και όλα συνδυάζονται αρμονικά με τα υπέροχα έπιπλα, δημιουργώντας ένα αίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας, παρά τους τεράστιους χώρους, στους οποίους «χάνεσαι».

    Το νέο σπίτι των Κούστα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες
    Το νέο σπίτι των Κούστα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες
    Το νέο σπίτι των Κούστα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες

    Μια «ινσταγκραμική» ζωή

    Το ζευγάρι από την αρχή μονοπώλησε το ενδιαφέρον με τη σχέση του. Μεταξύ άλλων για τη μεγάλη ηλικιακή του διαφορά. Εκείνοι, βέβαια, ουδόλως ασχολήθηκαν. Το αντίθετο μάλιστα.

    Αγνόησαν επιδεικτικά κάθε κακόβουλο σχόλιο, από όπου κι αν προερχόταν, ζώντας τον έρωτά τους.

    Τα ταξίδια διαδέχονται το ένα το άλλο, τα πανάκριβα ρούχα της Δήμητρας Μέρμηγκα, όλα με υπογραφές υψηλών Οίκων Μόδας, δεν χωρούν, πια, στη γκαρνταρόμπα, στο μεταξύ ήρθαν στον κόσμο και δύο παιδιά, για να επισφραγίσουν τη σχέση.

    Ζωή πασπαλισμένη με χρυσόσκονη και αληθινά διαμάντια πολλών καρατίων, με συνεχή εσταντανέ στο Instagram – πλέον, βέβαια, μόνο για τους λίγους στενούς φίλους – τουλάχιστον για όλους όσοι μακαρίζουν την τύχη της 30χρονης συζύγου του μεγαλοεφοπλιστή.

    Γάμος και βάπτιση στη Βενετία με προσκελημένους από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλαγή του χρόνου στο εξωτικό και μακρινό St Barts, Νέα Υόρκη, Ελβετία, Γαλλία, front row στις εβδομάδες μόδας για τη σικάτη κοπέλα, που θέλει για εκείνη και για τους δικούς της μόνο το καλύτερο, χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη…

    Ο Γιάννης Κούστας – ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στη ναυτιλία – είναι πατέρας έξι παιδιών. Έχει δυο γιους από την πρώτη του σύζυγο και δυο κόρες από τη δεύτερη σύζυγό του.

    Πέρυσι ο εφοπλιστής επέστρεψε και πάλι στα ναυπηγεία, μετά από σχεδόν 15 χρόνια και παρήγγειλε έξι νέα containerships, τα οποία θα παραλάβει το 2024, επένδυση ύψους 559 εκατ. δολαρίων.

    Ο στόλος του περιλαμβάνει σήμερα 68 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Η αξία της εταιρείας του DANAOS CORP (DAC) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα αγγίζει τα 1,24 δισ. δολάρια.

     

    Διαβάστε επίσης

    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι των 3.000 τ.μ. – 9 αποκλειστικές φωτογραφίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ