• Business

    ΓΕΝΟΠ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα

    • NewsRoom

    Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ


    Την αποπομπή από την κυβέρνηση του Κ. Χατζηδάκη, ζητά η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους της ΔΕΗ και οι αλλαγές στα εργασιακά, έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει εξαγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

    Ταυτόχρονα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το συνδικάτο, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που βγήκε σήμερα σε διαβούλευση “χειρότερο από ό,τι η ίδια περίμενε, και της είχε παρουσιάσει ο υπουργός”, προσθέτοντας ότι θα συνεδριάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Γ. Αδαμίδης έκανε λόγο για αντιφατική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για τους νεοπροσλαμβανόμενους και η αντικατάσταση της με ατομικές συμβάσεις, προσιδιάζει σε νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ αντιτίθεται σε όσα είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.

    “Αν όντως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί τέτοιες πολιτικές τότε θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποπέμψει τον κ. Χατζηδάκη καθώς οι χειρισμοί του είναι κόντρα σε όσα έχει αναφέρει ο Κ.Μητσοτάκης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

    Επεσήμανε επίσης ότι η μονιμότητα στην ΔΕΗ έχει καταργηθεί από το 2012, ενώ αναφορικά με το “μοντέλο ΟΤΕ” της περιόδου 2012-2014 που θέλει να εφαρμόσει η επιχείρηση, εξήγησε ότι αυτό είναι δύσκολο να ισχύσει στην επιχείρηση, καθώς έκτοτε η νομοθεσία για τις συντάξεις έχει αλλάξει δραματικά.

    «Όταν έγιναν οι εθελουσίες στον ΟΤΕ, την περίοδο 2012-2014 ήταν άλλες οι προϋποθέσεις που κάποιος έβγαινε σε σύνταξη. Πλέον, με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου, το όριο ηλικίας είναι 62 ετών και απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας, όμως αυτά δεν ίσχυαν τότε που έγινε η εθελούσια στον ΟΤΕ”, ανέφερε ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ.

    Σημείωσε επίσης ότι στις εθελουσίες του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι είχαν λάβει εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές για πέντε έτη, και διερωτήθηκε κατά πόσο, έχει τις οικονομικές αντοχές η ΔΕΗ να καλύψει “πακέτα” της τάξης των 130.000 ευρώ μόνο για εισφορές όταν στην κατηγορία αυτή, βρίσκονται εργαζόμενοι γύρω στους 2.000-2.300.



    ΣΧΟΛΙΑ