• Business

    General Electric: Προς πώληση της θυγατρικής της GE Lighting έναντι € 130 εκατ.

    • NewsRoom

    Larry Culp, CEO General Electric


    Τη σύναψη συμφωνίας για την στην εταιρεία συστημάτων αυτοματισμού Savant Systems ανακοίνωσε η General Electric.

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η 130 ετών επιχείρηση αναμένεται να πωληθεί έναντι περίπου 250 εκατ. δολαρίων.

    Το deal, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020, περιλαμβάνει και μια μακροπρόθεσμη συμφωνία αδειοδότησης που επιτρέπει στη Savant να χρησιμοποιεί το brand GE.

    Η GE Lighting θα διατηρήσει την έδρα της στο Οχάιο, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας περισσότεροι από 700 υπάλληλοί της θα “μετακομίσουν” στη Μασαχουσέτη όπου έχει την έδρα της η Savant.

    “Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετασχηματισμού της GE σε μια πιο εστιασμένη βιομηχανική εταιρεία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Larry Culp. “Μαζί με τη Savant, η GE Lighting θα συνεχίσει στον δρόμο της καινοτομίας, ενώ εμείς στη GE θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στις τεχνολογίες υποδομής που αποτελούν τη βασική μας δραστηριότητα και βασίζονται στις ρίζες του ιδρυτή μας, Thomas Edison”.

    Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της GE καταγράφει κέρδη της τάξης του 6% στο ταμπλό του NYSE. Σημειώνεται ότι ο τίτλος έχει καταγράψει άνοδο 23,9% το χαμηλό 29 ετών όπου βρέθηκε στις 15 Μαΐου, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται 39,1% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος στο τέλος του 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ