• Business

    General Electric Aviation: Εξετάζει την περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας


    Η μονάδα αεροναυπηγικής της General Electric αποκάλυψε τη Δευτέρα τα σχέδιά της να προχωρήσει το τρέχον έτος σε περικοπές θέσεων εργασίας που θα ανέλθουν έως το 25% του εργατικού δυναμικού της, ήτοι περίπου 13.000 θέσεων εργασίας, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει μειώσει τη ζήτηση νέων αεροσκαφών.

    Η μονάδα αεροναυπηγικής της GE κατασκευάσει ορισμένους από τους πλέον διαδεδομένους κινητήρες επιβατικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ παρέχει και υπηρεσίες επισκευής κινητήρων. «Με στόχο την προστασία της επιχείρησης, προχωρήσαμε σε δύσκολες αποφάσεις μείωσης του κόστους τους δύο τελευταίους μήνες. Δυστυχώς, απαιτούνται περισσότερα (σ.σ. μέτρα) για την προσαρμογή της δραστηριότητάς μας στην πραγματικότητα της αγοράς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της GE Aviation, David Joyce, σε σημείωμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.

    Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα περιλαμβάνουν και εθελοντικές κινήσεις, όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι μετοχές της General Electric, με αφορμή τα σχέδια της εταιρείας, καταγράφουν «βουτιά» άνω του 5% στο ταμπλό, πτώση μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

    Η General Electric, όπως αναφέρει το CNBC, είναι διπλά εκτεθειμένη στην πτώση των αερομεταφορών παγκοσμίως, καθώς πέρα από τον βραχίονα κατασκευής κινητήρων GE Aviation διαθέτει και τη μονάδα χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), GECAS, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκμισθωτές αεροσκαφών στον κόσμο. Η GE την περασμένη εβδομάδα ανέφερε μείωση 8% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και είπε ότι οι πωλήσεις στη GE Aviation μειώθηκαν κατά 13%.

    Σημειώνεται ότι και η Boeing ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 10% το οποίο ανήλθε σε περίπου 160.000 στο τέλος του περασμένου έτους, λόγω της έλλειψης νέων παραγγελιών. Οι κινητήρες της GE βρίσκονται επίσης σε πολλά αεροσκάφη της Boeing, ενώ η GECAS υπήρξε σημαντικός αγοραστής των αεροσκαφών Boeing.



    ΣΧΟΛΙΑ