• Business

    Wall Street: H General Electric οδήγησε στο «κόκκινο» τους δείκτες – Πανωλεθρία στην Ευρώπη

    Wall Street


    Τα απογοητευτικά, αλλά αναμενόμενα, αποτελέσματα της General Electric οδήγησαν σε χαμηλά επίπεδα την Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί για μια ακόμα ημέρα, ενώ ο Nasdaq να σπάει τελικά το σερί των 10 θετικών συνεδριάσεων.

    Η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ωστόσο οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 12% από πέρυσι.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 21.580,07 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,15%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,04% ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες  0,04%.

    Στην Ευρώπη οι αγορές σημείωσαν μεγάλες απώλειες κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι προκάλεσε αύξηση της τιμής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

    Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε περισσότερο από 1% στις 380,16 μονάδες.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,47% στις 7.452,91 μονάδες ενώ ο  γαλλικός CAC 40 έχασε 1,6% κλείνοντας στις 5.117,66 μονάδες. Στη Γερμανία ο γερμανικός DAX έκλεισε στο -1,7%, στη χειρότερη συνεδρίασή του για το 2017.  Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο -1,10% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο -1,31%.

    Στα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα, η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν 2,2% σε οργανική βάση. Η Philips Lighting ανακοίνωσε αύξηση 28% στα κέρδη του β΄ τριμήνου ενώ η γαλλική Hermes International ανακοίνωσε ότι η λειτουργική κερδοφορία στο τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να είναι παρόμοια με το ιστορικό peak του περασμένου έτους παρά την εξασθένιση της αύξησης των πωλήσεων στο β΄ τρίμηνο. Χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα της Colgate-Palmolive, ενώ η Honeywell ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Visa Inc. και η  Microsoft  ενώ τα κέρδη και οι πωλήσεις της EBay επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με απώλειες 1% έκλεισε το ΧΑ – Μεγάλος ηττημένος ο Mr Jumbo 



    ΣΧΟΛΙΑ