• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ «κλειδώνουν» έργα άνω των 240 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και Χένρι Χόλτερμαν (Ελλάκτωρ)

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και Χένρι Χόλτερμαν (Ελλάκτωρ)


    Δύο έργα ύδρευσης που δημοπράτησε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «κλείδωσαν» οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΈΡΝΑ και Ελλάκτωρ, καθώς αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι.

    Πρόκειται για το φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο και τα έργα ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας συνολικής αξίας 244 εκατ. Ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικές αποφάσεις του υπουργείου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «καπάρωσε» τα έργα ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας αξίας 140 εκατ. ευρώ και η Ελλάκτωρ επικράτησε μέσω της ΑΚΤΩΡ στο φράγμα Τσικνιά αξίας 104 εκατ. Ευρώ

    Αξίζει να σημειωθεί πως στους διαγωνισμούς συμμετείχαν και οι όμιλοι Mytilineos, ΑΒΑΞ και Intrakat. Οι εκπτώσεις ήταν μονοψήφιες και χαμηλότερες του 5% με τη διαφορά μεταξύ των μειοδοτών να είναι σχετικά μικρή.

    Έργα ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας

    Στο εν λόγω έργο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έδωσε την καλύτερη προσφορά με έκπτωση 2,75% και επικράτησε του ανταγωνισμού.

    Σημειώνεται πως απέναντι της είχε τη Mytilineos (έκπτωση 1,99%), τον Ελλάκτωρ 1,5%) και την Intrakat (1%).

    Με την υπογραφή της σύμβασης στο αμέσως επόμενο διάστημα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου για την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

    Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2026, ενώ θα ακολουθήσει μια περίοδος συντήρησης 36 μηνών.

    Φράγμα Τσικνιά

    Στο φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο ο όμιλος Ελλάκτωρ κατάφερε να επικρατήσει μέσω της θυγατρικής του ΑΚΤΩΡ με έκπτωση 1,48% και θα αναλάβει το έργο έναντι 103,9 εκατ. Ευρώ.

    Το έργο διεκδίκησε, επίσης, η Intrakat η οποία βρέθηκε μια ανάσα πίσω από την ΑΚΤΩΡ με έκπτωση 1%

    Η ΑΚΤΩΡ θα αναλάβει την ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με πόσιμο νερό της πόλης της Μυτιλήνης και των οικισμών Καλλονής και Αγ. Παρασκευής της νήσου Λέσβου, από το φράγμα Τσικνιά.

    Εκτός από το βασικό κατασκευαστικό έργο ο ανάδοχος θα αναλάβει επίσης τη λειτουργία και συντήρηση του για επιπλέον 24 μήνες μετά τη βεβαίωση περαίωσης.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ