• Business

    Γαλλία: Πακέτο βοήθειας € 7 δισ. προς την Air France από την κυβέρνηση Μακρόν – Εξετάζεται βοήθεια και προς τη Renault

    • NewsRoom
    Air France


    Πακέτο βοήθειες ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Air France KLM ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω του TF1 ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

    Τις προηγούμενες ημέρες ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Μπέντζαμιν Σμιθ, είχε αναφέρει πως η υποστήριξη από το γαλλικό και το ολλανδικό κράτος ήταν «απαραίτητη», για να μπορέσει ο όμιλος Air France-KLM να ανακάμψει από την κρίση της Covid-19. Η  Air France πραγματοποιεί λιγότερο από το 5% του προγράμματός της, η KLM λιγότερο από το 10%.

    Όπως εξήγησε ο Λε Μερ, η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή δανείων, από τα οποία τα 4 δισεκ. ευρώ θα αφορούν τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση και τα υπόλοιπα 3 δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας από το κράτος. «Πρέπει να σώσουμε την εθνική εταιρεία μας», είπε, χαρακτηρίζοντας “ιστορικό” αυτό το σχέδιο διάσωσης.

    «Τα αεροσκάφη της Air France είναι καθηλωμένα στο έδαφος, για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε», τόνισε. Όπως ανέφερε ωστόσο, η βοήθεια θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος «θα γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη».

    Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα πακέτο βοήθειας ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αυτοκινητοβιομηχανία Renault.



    ΣΧΟΛΙΑ