• Business

    Μπερνάρ Αρνό: Τιμήθηκε από τον Μακρόν με το κορυφαίο παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής

    • NewsRoom
    Μπερνάρ Αρνό

    Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος LVMH


    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρασημοφόρησε χθες, Τετάρτη, το βράδυ με τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της γιγάντιας γαλλικής εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό, παρουσία πολλών διάσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων η αμερικανίδα σταρ της ποπ Μπιγιονσέ, ανακοινώθηκε σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, το οποίο επιβεβαίωσε πληροφορία του ιστότοπου Politico.

    Ο 75χρονος Αρνό τιμήθηκε με την κορυφαία διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής, η οποία δημιουργήθηκε από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α’ στις αρχές του 19ου αιώνα και απονέμεται σε πολίτες και στρατιωτικούς για πράξεις τους και για τις υπηρεσίες τους προς τη Γαλλία.

    Επικεφαλής της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας ειδών πολυτελείας (μόδα, δερμάτινα, αρώματα, οινοπνευματώδη), ο Αρνό είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με μια περιουσία που υπολογίζεται σε 230 δισεκατομμύρια δολάρια, μπροστά από τον Ίλον Μασκ και τα 210 δισεκατομμύριά του, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes.

    Πολυάριθμες προσωπικότητες ήταν παρούσες στην τελετή αυτή: η Μπιγιονσέ συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον ράπερ Jay-Z, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, επικεφαλής του ομίλου Tesla, όπως και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και ο αμερικανός καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς, σύμφωνα με το Politico.

    Από πολιτικής πλευράς, είχαν προσκληθεί επίσης οι υπουργοί Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, Πολιτισμού Ρασίντα Ντατί, καθώς και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

    Διαβάστε επίσης:

    Στόλτενμπεργκ: Θα ήταν ιστορικό λάθος να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει

    Ντόναλντ Τραμπ: Στο τραπέζι το όνομα του Τζον Πόλσον για Υπουργός Οικονομικών

    Ιαματικός τουρισμός: Εκτίμηση για παγκόσμια έσοδα άνω των €45 δισ. το 2025 – Οι προοπτικές της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ