• Business

    Γάλλοι επενδυτές «φλερτάρουν» την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα τίθεται και πάλι στο προσκήνιο ως το επίκεντρο επενδυτικού ενδιαφέροντος από μεγάλους διεθνείς κολοσσούς.

    Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ ο οποίος μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Χ. Σταϊκούρα, και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε στα «Νέα» πως «οι Γάλλοι επενδυτές κοιτάνε ξανά προς την Ελλάδα και τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να επενδύσουν, όπως ενθαρρύνουμε και τους Έλληνες επενδυτές στη Γαλλία».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ γνωρίζει καλά ότι αρκετές γαλλικές εταιρείες έχουν μπει στους εν εξελίξει διαγωνισμούς του ελληνικού κράτους (νερά, λιμάνια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κ.λπ.) και ότι άλλες ετοιμάζονται να μπουν. Θέλει λοιπον να τις βοηθήσει όπως και να καλωσορίσει ελληνικά επενδυτικά σχέδια στη χώρα του, είναι το σχόλιο της εφημερίδας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί προσεχώς σε 3 ευρωπαϊκές χώρες όπου θα έχει συνομιλίες με ανώτατους αξιωματούχους. Εκεί στο επίκεντρο θα τεθεί σειρά ζητημάτων, μεταξύ άλλων το θέμα των πλεονασμάτων αλλά και οι επενδύσεις.

    Ειδικότερα θα επισκεφθεί το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στις 29 Αυγούστου το Βερολίνο όπου θα έχει τετ α τετ με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Χάγη.



    ΣΧΟΛΙΑ