• Business

    Γ. Στασινός: Ανάγκη να μπει τέλος στις διαφορετικές ερμηνείες της πολεοδομικής νομοθεσίας-Ίδιοι κανόνες για όλους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός σε έδρανο

    Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός


    Την ανάγκη να σταματήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς να ερμηνεύουν κατά το δοκούν την πολεοδομική νομοθεσία δημιουργώντας διαφορετικές ταχύτητες στη δόμηση ανέδειξε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.

    Στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου χωροταξικού και πολεοδομικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή πρότεινε τη θέσπιση «επιτροπής ερμηνείας της πολεοδομικής νομοθεσίας, που θα ερμηνεύει τη νομοθεσία και θα δεσμεύει όλες τις υπηρεσίες για την εφαρμογή των κατευθύνσεων, με τη συμμετοχή σε αυτή την επιτροπή και δημοσίων υπαλλήλων και εκπρόσωπων του υπουργείου Περιβάλλοντος και ελευθέρων επαγγελματιών και εξειδικευμένων νομικών».

    Όπως είπε με τη δημιουργία της Ειδικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής «δεν θα έχουμε σε κάθε πολεοδομία διαφορετική ερμηνεία ή σε κάποια Αποκεντρωμένη επίσης διαφορετική ερμηνεία. Επομένως, θα υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες για όλους τους πολίτες».

    Η πρότασή του είναι η Επιτροπή αυτή να συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και ο στόχος η κατάργηση ατελέσφορων διατάξεων και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την επίλυση νομοθετικών ζητημάτων ή κενών νόμων, όπως και η έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών εφαρμογής προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Περιφερειών και των Δήμων.

    Ο κ. Στασινός είπε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει τη ρύθμιση που προτείνει γραπτώς για να συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και με ενδιαφέρον αναμένεται αν η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Περιβάλλοντος θα υιοθετήσει την πρότασή του, η οποία χαρακτηρίζεται απολύτως αναγκαία από τις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και τους μηχανικούς.



    ΣΧΟΛΙΑ