• Business

    Γ. Προκοπίου: «Ζούμε στην εποχή των δημαγωγών – Υπόσχονται τα πάντα για κερδίσουν ψήφους»

    Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management


    Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Προκοπίου από το βήμα του Capital Link που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα, με αφορμή το ασφυκτικό περιθώριο που έχουν οι πλοιοκτήτες για να συμμορφωθούν στην απόφαση του IMO για τη δραστική μείωση των ρύπων που εκπέμπει η ναυτιλία.

    Από τα πυρά του πανίσχυρου Έλληνα εφοπλιστή δεν ξέφυγαν οι πολιτικοί, οι οποίοι όπως είπε ρέπουν προς τη δημαγωγία. «Ζούμε στην εποχή των δημαγωγών. Υπόσχονται τα πάντα για να κερδίσουν ψήφους», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποσπώντας στο τέλος της τοποθέτησής του, το θερμό χειροκρότημα του κοινού που ήταν στην αίθουσα.

    Ο κ. Προκοπίου ωστόσο δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και για την στάση που κρατά ο εφοπλιστικός κόσμος, λέγοντας πως η πολιτική του στρουθοκαμηλισμού δεν οδηγεί πουθενά και «πρέπει να εγκαταλειφθεί».

    «Νομίζουμε πως αν συνεχίσουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο, δεν θα μας δει κανείς. Στην εποχή όπου υπάρχει πρόσβαση στα πάντα, και ο καθένας μπορεί να γνωρίζει μέχρι και τι συμβαίνει στην άλλη κρεβατοκάμαρα, πρέπει να εγκαταλείψουμε την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού», υπογράμμισε με νόημα.

    Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ μιας πιο επιθετικής εκπροσώπησης της ποντοπόρου ναυτιλίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Πρότεινε μάλιστα, η Ένωση Εφοπλιστών να αναλάβει πρωτοβουλία και να δημιουργήσει μια ομάδα από επαγγελματίες λομπίστες, οι οποίοι θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, προωθώντας τα συμφέροντα του κλάδου.

    Ο επικεφαλής της Dynacom Tankers και ένας από τους επιδραστικούς ανθρώπους στην παγκόσμια ναυτιλία επεσήμανε πως ήρθε η ώρα η ναυτιλία να υψώσει τη φωνή της, απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται, και να σταματήσει να φέρεται ενοχικά.

    «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Αντίθετα, είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε και τη την πρόοδο που φέρνουμε στην ανθρωπότητα και στη χώρα μας, όσο και να κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τη συμβολή αυτή κάτω από τα χαλί» τόνισε με έμφαση.

    Την ανάγκη δυναμικότερου λόμπινγκ συμμερίζονται επίσης ο πρόεδρος της Intertanko και επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation, Νίκος Τσάκος αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, Πάνος Λασκαρίδης, με τον πρώτο να αναγνωρίζει πως μέχρι σήμερα η ποντοπόρος ναυτιλία δεν έκανε καλό λόμπινγκ, όσον αφορά στην προάσπιση των συμφερόντων της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η διαφορετική πρόταση τριών Ελλήνων εφοπλιστών για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες Εφοπλιστές: Καλωσορίζουμε τις κινήσεις του UN ΙΜΟ για την ασφάλεια των ναυτιλιακών καυσίμων
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγγελικούσης, Προκοπίου, Οικονόμου, Λίβανος: Αυτοκράτορες των θαλασσών με πλοία αξίας 11,84 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ