• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Γιατί έπεσε «τσεκούρι» στο μέρισμα της Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Μειωμένο σε σχέση με το σύνηθες θα είναι το μέρισμα που θα μοιράσει στους επενδυτές η ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas LNG Partners, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει δανειακές υποχρεώσεις της.

    Ειδικότερα, η εταιρεία αποφάσισε να περικόψει το μέρισμα που διανέμει από τα 0,25 δολάρια ανά μετοχή, στα 0,0625 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Dynagas, Tony Lauritsen, εξήγησε πως η απόφαση αυτή ήταν αναγκαία για να διατηρηθεί ισορροπημένος ο ισολογισμός της εταιρείας, ενώ δεν απέκλεισε και ενδεχόμενες περαιτέρω μειώσεις, ανάλογα με την πορεία των πραγμάτων.

    Η μείωση αφορά στους κατόχους κοινών μετοχών της εταιρείας, με τις προνομιούχες μετοχές να μην επηρεάζονται.

    Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για μία αναμενόμενη κίνηση, χάρη στην οποία λογικά η εταιρεία δεν θα έχει πρόβλημα να καταβάλει μία πληρωμή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο.

    Ο Ben Nolan, αναλυτής της Stifel, είναι ένας από αυτούς που θεωρούσε δεδομένη την εξέλιξη αυτή και εκτιμά πως θα της επιτρέψει να διαχειριστεί πιο εύκολα την πληρωμή των 250 εκατ. δολαρίων. «Επιπροσθέτως, αφού η εταιρεία αφήσει πίσω της το ζήτημα του χρέους, υπολογίζουμε ότι η δημιουργία ελεύθερης ροής ρευστού θα είναι στα 1,16 δολάρια ανά μετοχή και η Dynagas θα μπορέσει να αρχίσει να αναπτύσσει τον στόλο της με οργανικές ροές ρευστού», σημειώνει ο ίδιος.

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners
    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Στα 30 πλοία ο στόλος της Navios Containers. Η νέα κίνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κ. Κωνσταντακόπουλος: Αγορές πλοίων αξίας 900 εκατ. δολ. το 2018 από την Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Α. Μαρτίνος: Με τέσσερα νέα πλοία η Minerva Marine στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ