• Business

    Γ. Μασούτης στο mononews: «Θα τα καταφέρουμε και στην Αθήνα»


    Πεπεισμένος ότι η Μασούτης θα διαγράψει θετική πορεία και στην Αθήνα εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ. Μασούτης, τονίζοντας πως η βορειοελλαδίτική αλυσίδα θα ξεκινήσει δυναμικά την παρουσία της στην αγορά της πρωτεύουσας.

    Ο κ. Μασούτης μιλώντας στο mononews.gr λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια του καταστήματος στην οδό Αχιλλέως στο Π. Φάληρο, το οποίο σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο στην Αττική δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τη νέα εποχή της εταιρείας και τονίζει πως η Μασούτης αποδεικνύει ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν επάξια στον ανταγωνισμό και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους καταναλωτές».

    Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η ομάδα της Μασούτης πέτυχε να ενσωματώσει τα 57 καταστήματα της Προμηθευτικής σε Αθήνα και Άνδρο σε χρόνο ρεκόρ ενώ σημειώνει πως η καθυστέρηση στην έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τελικά λειτούργησε ευεργετικά και συνέβαλε στην καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του νέου project. «Κάθε εμπόδιο για καλό», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι η Μασούτης τον περασμένο Μάιο αποφάσισε μετά από ενδελεχή έρευνα να κάνει το μεγάλο βήμα και να δραστηριοποιηθεί στην Αθήνα, μέσα από την εξαγορά της «Προμηθευτικής. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό προβλέπεται η λειτουργία συνολικά 100 καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια.

    Ο Γιάννης Μασούτης βρίσκεται στο τιμόνι της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Β. Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της χώρας από το 2015, έχοντας πάντοτε στο πλευρό του τον πατέρα και ιδρυτή της επιχείρησης Διαμαντή Μασούτη. Στα τέλη του 2017 εκλέχθηκε και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

    Το πρώτο κατάστημα της επιχείρησης ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1976. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 330 σημεία πώλησης (λιανικής και χονδρικής), ο τζίρος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ (βάσει εκτίμησης για το 2018) ενώ απασχολεί πάνω από 8.000 εργαζόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μασούτης: Για να φτάσει η ανάκαμψη στην πραγματική οικονομία χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα ακόμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Προμηθευτική «ντύνεται στα χρώματα» του Μασούτη – Αναρτήθηκαν οι πρώτες επιγραφές σε πέντε καταστήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Μασούτης: Μόνο ο θρυλικός Νίκος Γκάλης τον ξεπερνά σε δημοτικότητα!



    ΣΧΟΛΙΑ