• Business

    Γ. Καλλιμανόπουλος: Δικαστική προστασία για τα 46 πλοία του εφοπλιστή

    Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, εφοπλιστής Toisa ναυτιλία

    Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, εφοπλιστής Toisa


    Θετικά απάντησε Αμερικανίδα δικαστίνα στο αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας Toisa, συμφερόντων του εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, για δικαστική προστασία από τους πιστωτές της.

    Η εντολή που εξέδωσε η δικαστίνα Shelley Chapman προστατεύει από κατάσχεση 23 πλοία που ανήκουν στην εταιρεία, καθώς και ακόμα 23 πλοία που ανήκουν σε θυγατρικές της, όπως είχε ζητήσει η Toisa.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, η Toisa διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρέη ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειωτέον ότι η Toisa προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά την επίσχεση του χωρητικότητας 113.000 dwt τάνκερ United Journey την παραμονή των Χριστουγέννων για χρέη προς την τράπεζα Citi και ενώ η εταιρεία προσπαθεί να πετύχει έναν συμβιβασμό με τις πιστώτριες τράπεζες.

    Όπως γράφαμε και χθες στο mononews.gr, η Toisa χρωστά περίπου 123 εκατομμύρια δολάρια στην Danish Ship Finance (εξασφαλισμένα από επτά πλοία), ενώ μεγάλα είναι τα χρέη της και προς την DNB Bank (115 εκατ. δολάρια, εξασφαλισμένα από τρία τάνκερ), όπως και στην ING Bank (114,6 εκατ. δολάρια, εξασφαλισμένα από επτά πλοία). Η εταιρεία χρωστά επίσης σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια στη Citibank, 82,3 εκατομμύρια δολάρια στην BNP Paribas και ακόμα 23,1 εκατομμύρια δολάρια στην China Shipping Industry.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή Sealion Shipping και οι εταιρείες διαχείρισης Marine Management Services και Marine Management Bulker Services, αν και αναφέρονται ως θυγατρικές του ομίλου, δεν καλύπτονται από την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χατζηπατέρας: Δραματική μείωση στα έσοδα της Dorian LPG – Πτώση της μετοχής κατά 7,8%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Ακόμη ένα ισχυρό ναυλοσύμφωνο για τη Diana

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καλλιμανόπουλος: Προστασία από τους πιστωτές της ζητά η Toisa – Βουνό τα χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ