• Business

    Γ. Οικονόμου: Συμφωνία-έκπληξη της Dryships για κούρεμα δανείου κατά 50%. Πτώση 13% η μετοχή

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Σε μια κίνηση-έκπληξη προχώρησε η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, καθώς ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να έρθει σε μια άκρως συμφέρουσα συμφωνία για τη διευθέτηση ενός από τα δάνεια της.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με μια από τις πιστώτριες τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται και διευθέτησε μέρος των χρεών της που εκκρεμούν. Η συγκεκριμένη τράπεζα – το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται – συμφώνησε να προχωρήσει στη διαγραφή του 50% του συνολικού ποσού των ανεξόφλητων οφειλών και των οφειλόμενων τόκων.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η DryShips, έχει ήδη προχωρήσει σε αποπληρωμή χρέους ύψους 8,2 εκατ. δολαρίων και με τη νέα συμφωνία θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 2 εκατ. δολάρια μέσα στους επόμενους 9 μήνες, αντί για το συνολικό ποσό όλων των υποχρεώσεών της.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η συμφωνία έρχεται μετά από το πέρας μιας περιόδου διάρκειας 9 μηνών κατά την οποία η ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει παύση της αποπληρωμής των χρεών της καθώς αδυνατούσε να καταβάλλει τις δόσεις.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας στην αγορά του Nasdaq κατά τη συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου του 2016 στις 18.20 (ώρα Ελλάδος) κατέγραφε πτώση της τάξεως του 10,08% και διαπραγματεύονταν στα 10,62 δολάρια. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    dryships

    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εταιρεία

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η DryShips αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών και warrants αξίας 20 εκατ. δολαρίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, κίνηση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια από παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ήλθε σε ιδιωτική συμφωνία με την εταιρεία Kalani Investments Limited – με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους – στην οποία και θα πουλήσει 20.000 νέες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές, δικαιώματα αγοράς άλλων 80.000 προνομιούχων μετοχών, προπληρωμένα warrants για αγορά 372.874 κοινών ονομαστικών μετοχών καθώς και άλλων 100 κοινών ονομαστικών μετοχών.

    Όπως ανακοίνωσε η DryShips, μπορεί να συγκεντρώσει έως και 80 εκατ. δολάρια στην περίπτωση εκείνη που το σύνολο των warrants εξασκηθούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 16ο Διεθνές Forum της Navigator

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Η Navios Acquisition ολοκλήρωσε την πώληση του Nave Constellation

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Η «περίεργη» απόφαση της Diana Shipping και οι επόμενες κινήσεις του



    ΣΧΟΛΙΑ