• Business

    Γ. Χατζηπατέρας: Καλύτερα των αναμενονένων τα αποτελέσματα τριμήνου της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Καλύτερα των αναμενομένων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Dorian LPG του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, καθώς διαμορφώθηκαν σε ζημίες 12,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι ζημίες 0,23 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για ζημίες 0,29 δολαρίων ανά μετοχή.

    Παράλληλα, η Dorian LPG ανακοίνωσε την πώληση του χωρητικότητας 84.000 cbm πλοίου Corsair (κατασκευής 2014) έναντι 65 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως θα διατηρήσει το πλοίο με τη μορφή leaseback, με οψιόν επαναγοράς μετά από δύο χρόνια. Από τα έσοδα που θα έχει η ναυτιλιακή από τη συναλλαγή αυτή, τα 30,1 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν για την κάλυψη ενός δανείου-γέφυρας από την DNB Capital.

    Η συμφωνία αυτή, τόνισε ο Γ. Χατζηπατέρας, αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού προφίλ της εταιρείας, με το leaseback να παρέχει ρευστότητα στην Dorian LPG.

    Όσον αφορά στο μέλλον της αγοράς των VLGC, η Dorian επισημαίνει πως οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων έχουν περιοριστεί στο 11% του τρέχοντος στόλου, ενώ το 15% των σημερινών πλοίων είναι άνω των 20 ετών.

    Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα καταστήσουν τα παλαιότερα πλοία VLGC ελκυστικά προς διάλυση και θα αποσυρθούν από τον στόλο”, εκτιμά η εταιρεία, που εμφανίζεται αισιόδοξη ότι το LPG θα συνεχίσει να διοχετεύεται σε όλο και περισσότερες και πιο ποικίλες αγορές διεθνώς.

    Στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με την επικείμενη οδηγία του IMO για το 2020 στη μείωση των εκπομπών θείου κατά 85%, πιστεύουμε ότι ο LPG ως ναυτιλιακό καύσιμο έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς των ναυτιλιακών καυσίμων και πιθανόν να γίνει μία ελκυστική και συμφέρουσα οικονομικά εναλλακτική σε άλλα ναυτιλιακά καύσιμα. Επομένως, πιστεύουμε ότι υποστηρίζει περαιτέρω την ιδέα του LPG ως mainstream καυσίμου στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και σε καταναλωτές ανά τον κόσμο”, σύμφωνα με την Dorian LPG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πούλησε πλοίο μετά από 3,5 χρόνια η Titan Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζει τις παραγγελίες νέων τάνκερ ο Ευ. Πιστιόλης



    ΣΧΟΛΙΑ