• Business

    Γ. Αγγελικούσης: H Maran Tankers δείχνει το δρόμο της ανάκαμψης στην αγορά των VLCCs

    Γιάννης Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas


    Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές ναύλωσης τάνκερ τύπου VLCC, με τη ναυτιλιακή εταιρεία Maran Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, να επωφελείται θεαματικά από την άνοδο αυτή.

    Κι αυτό γιατί η Maran Tankers ήταν η πρωταγωνίστρια της χθεσινής (γενικά ήσυχης) ημέρας στην αγορά των VLCCs, αφού σύμφωνα με την Tankers International εξασφάλισε τη ναύλωση του χωρητικότητας 310.000 dwt τάνκερ Maran Regulus (κατασκευής 2000) στον κολοσσό Unipec έναντι WorldScale 66,5 για ένα δρομολόγιο από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Κίνα, όταν για αντίστοιχα δρομολόγια την Τρίτη οι τιμές ναύλωσης κυμαίνονταν μεταξύ WorldScale 60 και 64.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι χθες, Τετάρτη, η μέση τιμή ναύλωσης τάνκερ VLCC στον δείκτη Baltic Exchange κινήθηκε σε υψηλό πέντε μηνών, στα 34.100 δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι ναυλωτές εμφανίζονται μάλλον διστακτικοί εν όψει του Νοεμβρίου. «Οι ναυλωτές κινούνται πολύ αργά και σχεδόν φαίνονται να απέχουν για να δοκιμάσουν την εμπιστοσύνη των εφοπλιστών», σχολίασε η ναυλομεσιτική εταιρεία Howe Robinson.

    Η κατάσταση στην αγορά των VLCCs δείχνει να εξομαλύνεται, γεγονός που ενδεχομένως να ανακόψει την τάση για «παροπλισμό» μεγάλων τάνκερ, που πολλοί εφοπλιστές χρησιμοποιούν τους τελευταίους μήνες για αποθήκευση αργού πετρελαίου, περιμένοντας τις συνθήκες στην αγορά να βελτιωθούν.

    Μεταξύ αυτών των εφοπλιστών ήταν άλλωστε και ο Γιάννης Αγγελικούσης, αφού όπως έγραφε το mononews.gr τον Αύγουστο η Maran είχε το χωρητικότητας 320.000 dwt Maran Thetis αγκυροβολημένο ανοιχτά της Βρετανίας, ενώ η Gener8 του Πήτερ Γεωργιόπουλου είχε αντίστοιχα αγκυροβολημένο το χωρητικότητας 318.000 dwt Gener8 Ulysses.

    Όπως σχολίαζε τότε ένας ναυλομεσίτης, η πλωτή αποθήκευση αργού πιθανότατα δεν θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών, όμως θα έβαζε ένα «στοπ» στην πτώση τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Α. Φράγκου και ο Π. Παππάς άρχισαν να χαμογελούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλο το σχέδιο των τραπεζιτών: οι 4 κινήσεις – έκπληξη για τα “κόκκινα” δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανάλυση-σοκ για τη στερλίνα. Στο 1 προς 1 με το ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου



    ΣΧΟΛΙΑ