• Business

    Frigoglass: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ – CEO ο Βασίλης Σουλής

    Χάρης Δαυίδ, Πρόεδρος Frigoglass

    Χάρης Δαυίδ, Πρόεδρος Frigoglass


    Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. συνέχεια της από 29.5.2023 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας αναφορικά με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και τον προσδιορισμό του είδους και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σύμφωνα με την από 29.5.2023 απόφασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

    1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΥΙΔ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Πρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος

    2. ZULIKAT WURAOLA ABIOLA του MOSHOOD KASHIMAWO OLAWALE, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ανεξάρτητο,
    μη εκτελεστικό μέλος & Ανώτατο Ανεξάρτητο μέλος
    3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΥΛΗΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
    4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΚΑΡΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μη εκτελεστικό μέλος
    5. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

    Η εκλογή των ανωτέρω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και η συγκρότησή του σε σώμα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του καταστατικού της Εταιρείας, της ισχύουσας νομοθεσίας περί εταιρικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (εκδόσεως ΕΣΕΔ Ιούνιος 2021) που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και της Πολιτικής Καταλληλότητας της Εταιρείας, καθώς πληρούν τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας, όπως αυτά εξειδικεύονται στην ισχύουσα νομοθεσία και την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας.

    Όπως έχει εξακριβωθεί από την Εταιρεία, τα ανωτέρω ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούν τα κριτήρια και εχέγγυα ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του N. 4706/2020.

    Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι τριετής, λήγει την 29.5.2026 και δύναται να παραταθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του, χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα τέσσερα (4) έτη, όπως ορίζει το άρθρο 6 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

    Επίσης, δυνάμει της από 30.5.2023 συνεδρίασής της, η νέα Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

    1. Γεώργιος Σαμοθράκης του Παναγιώτη – Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,
    2. Zulikat Wuraola Abiola του Moshood Kashimawo Olawale – Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,
    3. Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης του Ελευθερίου – Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, τρίτος (μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) και ανεξάρτητος

    Η εκλογή των ανωτέρω μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας και η συγκρότησή της σε σώμα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει, του Ν. 4706/2020 καθώς και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας.

    Τα ανωτέρω μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν στο σύνολό τους επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας ενώ ειδικότερα ο κ. Γεώργιος Σαμοθράκης διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική, καθώς αποτελεί μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), ενώ έχει διατελέσει επιπλέον ως μέλος Επιτροπών Ελέγχου άλλων εισηγμένων εταιρειών. Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου είναι στο σύνολό τους ανεξάρτητα από την Εταιρεία, σύμφωνα με την παρ. 1 (δ) του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει και το άρθρο 9 του Ν. 4706/2020.

    Η θητεία της νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας είναι ίση με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Περαιτέρω, δυνάμει της από 29.5.2023 συνεδρίασής της, η νέα Επιτροπή Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

    1. Zulikat Wuraola Abiola – Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,

    2. Γεώργιος Σαμοθράκης – Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
    3. Γεώργιος Διάκαρης – Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, μη εκτελεστικό μέλος
    Η εκλογή των ανωτέρω μελών της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας και η συγκρότηση της τελευταίας σε σώμα είναι σύμφωνη με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Εταιρείας καθώς και τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (Ιούνιος 2021) που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία.

    Η θητεία της νέας Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας είναι ίση με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Mermeren: Τη διάθεση κερδών ενέκρινε η ΓΣ

    Motor Oil: Στα 3,3 δισ. ευρώ ο τζίρος το πρώτο τρίμηνο – Στα 237,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

    ΤΕΝ: Κέρδη ρεκόρ 177 εκατ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο – 81 εκατ. δολάρια κέρδη από την πώληση 8 πλοίων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου



    ΣΧΟΛΙΑ