• Business

    Frezyderm: Στόχος τα 55 εκατ. ευρώ τζίρος για το 2022- Επεκτείνει το δίκτυο εξωτερικού

    Ζέττα Τζουβάλα, Planning & Purchasing Manager στη Frezyderm

    Ζέττα Τζουβάλα, Planning & Purchasing Manager στη Frezyderm


    Με έμφαση στην επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό και σε νέες αγορές η Frezyderm  στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών της κατά 10% το 2022.

    Το 2021 η εταιρεία εισήλθε σε 2 νέες αγορές αυτές της Λιθουανίας και της Σουηδίας και το 2022 έχει  ήδη ξεκινήσει δραστηριότητα στις αγορές της Βουλγαρίας και της Μάλτας, με στόχο στα επόμενα 3 χρόνια την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αγορών αλλά και το άνοιγμα νέων.

    Σημειώνεται ότι πολύ γρήγορα οι εξαγωγές της έφτασαν να αντιπροσωπεύουν το 10% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας συμμετέχοντας δραστικά στην ανοδική της πορεία. Το 2021 το σύνολο των εξαγωγών ήταν αυξημένο σε σχέση με το 2020 κατά 20% περίπου.

    Η Frezyderm, είναι από τις ελληνικές εταιρείες που γνωρίζουν συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια η οποία  συνεχίστηκε και εν μέσω πανδημίας αφού τα προϊόντα της πωλούνται κυρίως μέσω φαρμακείων.

    Πρόκειται για μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986 με στόχο τη δημιουργία ασφαλών και αποτελεσματικών δερματολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με αυστηρά φαρμακευτικά κριτήρια. Τα προϊόντα της εταιρείας μέσω της ιατρικής ενημέρωσης επικοινωνούνται στους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως δερματολόγους, πλαστικούς χειρούργους, οδοντιάτρους, παιδιάτρους κ.α.

    Στα 55 εκατ. ευρώ αναμένεται ο τζίρος του 2022

    “Ο συνολικός τζίρος της Frezyderm  το 2021 ήταν 51 εκατ. ευρώ ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 55 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος από την αύξηση του μεριδίου των κύριων προϊόντων της και της συνεχούς αύξησης της γκάμας της”, σημειώνει Ζέττα Τζουβάλα, Planning & Purchasing Manager στη Frezyderm.

    Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει φέτος η εταιρεία αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα και την εξασφάλιση πρώτων υλών. Όπως εξηγεί η κυρία Ζέττα Τζουβάλα, “κατά την τρέχουσα περίοδο, έχουν ανακύψει διάφορα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθιστώντας τις μεταφορές προϊόντων και την προμήθεια αγαθών ιδιαίτερα αντίξοες.

    Το ενεργειακό κόστος και οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει o Covid-19 έχουν δυσχεράνει τόσο τη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και τις μεταφορές με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις α’ υλών και υλικών συσκευασίας αλλά και τεράστιες ανατιμήσεις όλων των προμηθευόμενων κωδικών  οι οποίες συμπιέζουν προφανώς όλο και περισσότερο το περιθώριο κέρδους των εταιρειών”.

    “Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά είναι αναγκαία η στενή και συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων, η έγκαιρη προμήθεια και η μεγαλύτερη αποθεματοποίηση α’ υλών και υλικών συσκευασίας, η ορθή διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές, ενώ απορροφούμε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το κόστος των ανατιμήσεων αυτών.

    Ο κύριος στόχος μας είναι η διασφάλιση της επάρκειας των ειδών  που χρειαζόμαστε για την αποτελεσματική λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας για την απρόσκοπτη παραγωγή και διάθεση των προϊόντων μας”.

    Νέα προϊόντα

    Η εταιρεία που διαθέτει  εξειδικευμένο και στοχευμένο R&D συνεχίζει να  εξελίσσει και να  ενισχύει τις σειρές των προϊόντων της ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες και ειδικές απαιτήσεις των καταναλωτών  και τα νέα trends της αγοράς.

    “Από φέτος η Frezyderm λανσάρει νέα προϊόντα όπως την ανανεωμένη καινοτόμο σειρά Atoprel για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του δέρματος με έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα καθώς και το παιδικό αντηλιακό KIDS SUN CARE CREAM SPRAY SPF 50+ σε μορφή ψεκάσιμης κρέμας.

    Επιπλέον, μάσκες ματιών και προσώπου σε μορφή patch διατίθενται από την εταιρεία μας καθώς και μία ευρεία ακόμη γκάμα προϊόντων. Το 2021 εμπλουτίσαμε την ενυδατική μας σειρά και με εντομοαπωθητική δράση Crilen με τα Crilen Anti-Mosquito προϊόντα που απωθούν αποτελεσματικά όλα τα κουνούπια και το κουνούπι τίγρης, δημιουργήσαμε το αντηλιακό spray ταχείας εφαρμογής ακόμη και εν κινήσει Sun Screen on the move SPF 50 και παρουσιάσαμε την εξειδικευμένη σειρά Diamond Velvet Cream για το ώριμο δέρμα, με κρυστάλλους φυσικού διαμαντιού.

    Στον τομέα της βρεφικής και παιδικής διατροφής όπου η Frezyderm κατέχει σημαντική θέση, προστέθηκε μία φρέσκια ιδέα ο Βιολογικός Τραχανάς για μωρά και παιδιά ΤΡΑΧΑΧΑΝΑΚΗΣ-Frezylac όπου ο παραδοσιακός τραχανάς επανασχεδιάζεται ως βιολογική τροφή βρέφους και παιδιού με υψηλή διατροφική αξία.

    Επιπλέον, η εταιρεία μας διαθέτει μία πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως σιρόπια για το βήχα, αποσυμφορητικά μύτης και συμπληρώματα διατροφής.

    Η Frezyderm παρά την επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς, παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για την παραγωγή καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων με τον πελάτη να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο”, αναφέρει η κυρία Ζέττα Τζουβάλα.



    ΣΧΟΛΙΑ