• Business

    Fraport Greece: Νέα μεγάλη πτώση 55%-60% στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο – Κλείνει πρόωρα η τουριστική σεζόν

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Νέα μεγάλη πτώση μεταξύ 55% και 60% εκτιμάται πως σημείωσε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport στην Ελλάδα. Μια εξέλιξη που αποτυπώνει το πλήγμα που υφίσταται ο ελληνικός τουρισμός από την υγειονομική κρίση. Υπενθυμίζεται πως η επιβατική κίνηση τον περασμένο Ιούλιο υποχώρησε κατά 75%!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο για την έντονα αρνητική εικόνα του Αυγούστου, μήνα κατά τον οποίο κορυφώνεται η τουριστική σεζόν έπαιξε και η έξαρση της πανδημίας καθώς λειτούργησε αποτρεπτικά για πολλούς ξένους που είχαν προγραμματίσει να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

    Εξίσου προβληματικά όμως είναι τα μηνύματα που έρχονται για τον Σεπτέμβριο, ψαλιδίζοντας τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. «Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε πως πρόωρο τέλος της τουριστικής σεζόν. Ήδη, παρατηρείται μια κόπωση…», σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν. Πολλά, όπως λένε, θα εξαρτηθούν και από το εάν κάποια χώρα βασική τροφοδότης του ελληνικού τουρισμού, όπως η Αγγλία αποφασίσει να επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα.

    Σε κάθε περίπτωση, όλοι στην αγορά συμφωνούν πως η χρήση του 2020 σε επίπεδο αποτελεσμάτων θα είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών χρόνων. Συνολικά, για την Fraport Greece οι απώλειες στο σύνολο του έτους εκτιμάται πως θα προσεγγίζουν σε απόλυτους αριθμούς τα 22.500.000 επιβάτες (μείωση 75% σε σχέση με το 2019, οπότε η επιβατική κίνηση άγγιξε τα 30.000.000).

    Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Ανάλογη βούληση υπάρχει και για την λειτουργία των νέων καταστημάτων στους χώρους των αεροδρομίων, αν και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει μια χρονική μετάθεση.

    Να σημειωθεί πως μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες που είχε δρομολογήσει η Fraport για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ενώ μέχρι τέλος τους έτους ολοκληρώνονται και οι εργασίες στα αεροδρόμια της Κως, της Μυκόνου και της Σαντορίνης.



    ΣΧΟΛΙΑ