ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα σημείωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2025 η Foxconn, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών με σύμβαση στον κόσμο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το CNBC.
Ειδικότερα, ο κολοσσός με έδρα την Ταϊβάν ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με τζίρο 66,29 δισ. δολαρίων (2,06 τρισ. νέα δολάρια Ταϊβάν) ακριβώς στα επίπεδα που προέβλεπε και η μέση εκτίμηση των αναλυτών.
Ωστόσο, η κερδοφορία της ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις φτάνοντας τα 1,86 δισ. δολάρια (57,67 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν) αντί των 1,62 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.
Η Foxconn, παλαιότερα Hon Hai Precision Industry, είναι γνωστή κυρίως ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhone της Apple στον κόσμο, αλλά πλέον έχει στραφεί σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία κατασκευάζει ράφια servers (server racks) σχεδιασμένα για τους υψηλούς φόρτους εργασίας που απαιτεί η τεχνητή νοημοσύνη και έχει γίνει βασικός συνεργάτης της κορυφαίας του ευρύτερου κλάδου Nvidia.
Η Foxconn δήλωσε ότι αναμένει πως οι δραστηριότητές της θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους — την παραδοσιακή περίοδο αιχμής — στη βάση των αυξημένων αποστολών servers τεχνητής νοημοσύνης και της ενισχυμένης ζήτησης για προϊόντα τεχνολογίας υπολογιστών.
Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι η παγκόσμια πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, θα απαιτήσουν συνεχή στενή παρακολούθηση.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης – Χριστοδουλίδης στο Μαξίμου: Στην ατζέντα τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις
Η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα αυξάνεται για τα επόμενα 25 χρόνια, σύμφωνα με την IEA
Στουρνάρας: Ζωτικής σημασίας η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή – Το «τριπλό μέρισμα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράκ: Διέταξε έρευνα μετά την επίθεση με drone στην κατοικία του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν
- Πέθανε η Μαρινέλλα – Τα λόγια είναι περιττά…
- Πόλεμος στο Ιράν: Στη Μέση Ανατολή έφτασαν περίπου 2.500 Αμερικανοί πεζοναύτες
- Ισραήλ: Χτύπησε εγκαταστάσεις στο Ιράν που συνδέονται με την ναυτική του βιομηχανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.