• Business

    Ford: Σταδιακή επανέναρξη παραγωγής στη Ρουμανία

    • NewsRoom


    Τη σταδιακή επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στα κύρια εργοστάσιά της στην Ευρώπη και στη Ρουμανία, ξεκινώντας από τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε η Ford.

    Η Ford θα παράγει μάσκες προσώπου για χρήση στα εργοστάσιά της σε όλη την Ευρώπη. Οι μάσκες προσώπου που παρέχονται από την εταιρεία θα πρέπει να φορεθούν από οποιονδήποτε εργάζεται ή επισκέπτεται μια μονάδα Ford, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα της εταιρείας.

    Επιπλέον, η Ford Κραϊόβα παράγει τα δικά της προστατευτικά καλύμματα, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για ορισμένες λειτουργίες εντός του εργοστασίου.

    Από τον Οκτώβριο του 2019, το εργοστάσιο στην Κραϊόβα παράγει δύο μοντέλα SUV, τα Ford EcoSport και το νέο Ford Puma, το οποίο διατίθεται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου η εταιρεία είναι παρούσα. Η επένδυση της εταιρείας στο εργοστάσιο αυτό, στο οποίο εργάζονται 6.300 άτομα, διαμορφώνεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Το 2019, το μερίδιο της εταιρείας στη ρουμανική αγορά διαμορφώθηκε σε 8,6%, με συνολικά 16.168 εγγεγραμμένα οχήματα.

    Από τις 19 Μαρτίου, όταν ανεστάλη η λειτουργία του εργοστασίου λόγω του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν επίδομα 78% του βασικού μισθού.



    ΣΧΟΛΙΑ