• Business

    Folli Follie: Στα δικαστήρια πάει η νέα διοίκηση την οικογένεια Κουτσολιούτσου-Διεκδικεί 78 εκατ. ευρώ

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Δικαστική δράση εναντίον της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των επικεφαλής της θυγατρική της Folli στον Χόνγκ Κόνγκ αποφάσισε να αναλάβει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, αρχή γενομένης από την διεκδίκηση ποσού ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο όμιλος για φόρους στην Ασία με βάση τα χαλκευμένα στοιχεία.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η εταιρεία κινείται νομικά κατά των προσώπων που υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FF Group Sourcing Ltd, για τα αδικήματα της απιστίας και της παραβίασης των νομίμων υποχρεώσεών των προσώπων αυτών.

    Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο (σ.σ. και επί σειρά ετών πρόεδρο της Folli Follie Group), τον Ιωάννη Μπεγιέτης CFO και συν-επικεφαλή της FF Asia-Pacific (APAC) και τον Law Chin Chuen, μέλος.

    Η παραπάνω πρωτοβουλία ήρθε μετά την ενημέρωση που είχε η διοίκηση της Folli Follie ότι δεν γίνεται να ανακτηθούν οι φόροι που κατέβαλλε η εταιρεία στις τοπικές φορολογικές αρχές του Χόνγκ Κονγκ με βάση τα χαλκευμένα στοιχεία. Υπάρχει νομολογία, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν που απαγορεύει ρητά τη διεκδίκηση φόρων που καταβλήθηκαν από λάθος χειρισμούς, ειδικά όταν υπάρχει και λαθροχειρία. «Είναι ένα κλειστό μαύρο κουτί η δραστηριότητα της Ασίας», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

    Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δυο μήνες το νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli που ορίστηκε με δικαστική εντολή μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διέκοψε οποιαδήποτε υπηρεσία παρείχε η εταιρεία στα μέλη της οικογένειας των βασικών μετόχων, είτε αυτή αφορούσε κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα είτε την προσωπική φρουρά.

    Η τελευταία κίνηση της διοίκησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία όχι μόνο αρνήθηκε να επιστρέψει τις παροχές αλλά απαίτησε από την εταιρεία να επιστρέψει δάνειο ύψους 38 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει πως δάνεισε στην εταιρεία αλλά και μισθούς ύψους 6 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που παρείχε ο Δ. Κουτσολιούτσος ως επικεφαλής της θυγατρικής στη Ασία.



    ΣΧΟΛΙΑ