• Business

    Folli Follie: Νέο «χτύπημα» για τους «Κουτσολιούτσους» – Δεσμεύθηκε η θαλαμηγός τους 32 μέτρων! (22 αποκλειστικές φωτό)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor


    Συνεχίζονται τα «χτυπήματα» για την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

    Μετά την απώλεια των προκλητικών παροχών που απολάμβανε μέχρι και πολύ πρόσφατα σε βάρος της εταιρείας, οι βασικοί μέτοχοι της Folli Follie φέρεται πως χάνουν και την θαλαμηγό «Phalarope».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε χθες τη δέσμευση του πολυτελούς σκάφους που ανήκει σε εταιρεία που εμφανίζεται να συνδέεται με συμφέροντα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

    Η δέσμευση ήρθε σε συνέχεια των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, με στόχο τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, του πολυτελούς ιδιωτικού σκάφους αναψυχής 32 μέτρων που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας.

    Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση και εκτός από τη δέσμευση απαγόρευσε και τον απόπλου της θαλαμηγού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλήρωμα της θαλαμηγού με σημαία Μάλτας έχει ήδη απομακρυνθεί.

    Να σημειωθεί πως η νέα διοίκηση της Folli Follie που έχει ορισθεί με δικαστική συνδρομή μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της οικογένειας Κουτσολιούτσου, διεκδικώντας αποζημιώσεις για την ζημιά που προκάλεσαν με την δράση τους στην εταιρεία. Η αρχή έγινε με την διεκδίκηση ποσού ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο όμιλος για φόρους στην Ασία με βάση τα χαλκευμένα στοιχεία.

    Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την αίτηση ασφαλιστικών που κατέθεσε η διοίκηση της Folli Follie για να πετύχει τη δέσμευση της θαλαμηγού είναι –σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες- πως η θαλαμηγός είχε δηλωθεί ως επαγγελματικό πλοίο αναψυχής! Μεταξύ των προσώπων που φέρονται να ναύλωναν τη θαλαμηγό είναι και ο Holzer Neumann. Ο τελευταίος, μετέπειτα αντιπρόεδρος της Εταιρείας Dufry εμφανίζεται μέσω εταιρείας τους, να προσημείωσε τη βίλα της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες.

    Το Yacht PHALAROPE

    Η θαλαμηγός «Phalarope» σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αγοράστηκε το 2006 από την εταιρεία «ΦΑΡΑΛΟΠ ΝΕΠΑ», κυριότητας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με δάνειο 4 εκατ. ευρώ από την BNP Paribas.

    Το Yacht PHALAROPE

    Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δυο μήνες το νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli που ορίστηκε με δικαστική εντολή μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διέκοψε οποιαδήποτε υπηρεσία παρείχε η εταιρεία στα μέλη της οικογένειας των βασικών μετόχων, είτε αυτή αφορούσε κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα είτε την προσωπική φρουρά.

    Η τελευταία κίνηση της διοίκησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία όχι μόνο αρνήθηκε να επιστρέψει τις παροχές αλλά απαίτησε από την εταιρεία να επιστρέψει δάνειο ύψους 38 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει πως δάνεισε στην εταιρεία αλλά και μισθούς ύψους 6 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που παρείχε ο Δ. Κουτσολιούτσος ως επικεφαλής της θυγατρικής στη Ασία.

    To yacht Phalarope και σε δεύτερο φόντο το ενεχυριασμένο σπίτι της Οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις Σπέτσες



    ΣΧΟΛΙΑ