• Business

    Folli Follie: «Λευκός καπνός» για το σχέδιο εξυγίανσης – Οι ομολογιούχοι ενέκριναν τη συμφωνία

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    «Λευκός καπνός» βγήκε από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων της Folli Follie, κατόχους των Eurobands και Swissbonds, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης της πολύπαθης εταιρείας.

    Πρόκειται για ένα «τεράστιο βήμα» προς την κατεύθυνση διάσωσης της Folli Follie.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 14 Δεκεμβρίου η εταιρεία προτίθεται να καταθέσει το αίτημα επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο, με βάση το άρθρο 106 β και δ

    Υπενθυμίζεται ότι o βασικός «σκελετός» της αρχικής συμφωνίας διάσωσης που επετεύχθη τον περασμένο Φεβρουάριο παραμένει ανέπαφος, δηλαδή η δημιουργία δυο νέων εταιρειών, δηλαδή τη OpsCo (θα αναλάβει τη λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων) και η AssetCo (θα μεταφερθούν τα ακίνητα), στις οποίες θα μεταφερθούν στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού της υφιστάμενης εταιρείας και της λύσης για τον «βραχίονα» της Ασίας, με ανταλλαγή χρέους.

    Στα «σημεία – κλειδιά» της πρότασης αναδιάρθρωσης που καταθέτει η διοίκηση της Folli Follie στους ομολογιούχους, προκειμένου να λάβει την έγκρισή τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα εξής:

    Έκδοση ομολόγου 13 εκατ. ευρώ για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης (οι υφιστάμενοι πιστωτές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέχρι ποσοστού 15% με εξασφάλιση τα κτήρια του Μινιόν (5 συνολικά), όπου στεγάζονταν στο παρελθόν το ιστορικό κατάστημα του Μινιόν και ένα οικόπεδο στο Κορωπί.

    Δημιουργία της OpsCo, με έδρα το Λουξεμβούργο (θυγατρική κατά 90% της AssetCo), η οποία θα αναλάβει τα σήματα της Folli Follie και της Links of London, όπως και τα συμβόλαια που σχετίζονται με το κομμάτι των κοσμημάτων, της μόδας, των καλλυντικών και των πολυκαταστημάτων Factory Outlet. H OpsCo θα λάβει επίσης 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη Διαιτησία για τις μετοχές της Dufry, μετά την αποπληρωμή του ομολόγου των 13 εκατ. ευρώ και αμοιβών για συμβούλους.

    Σύσταση της AssetsCo, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο της OpsCo και την ακίνητη περιουσία της και άλλα περιουσιακά στοιχεία της «παλιάς» Folli.

    Επιγραμματικά, οι υφιστάμενοι πιστωτές της εταιρείας είναι οι «μεγάλοι κερδισμένοι» αφού θα ελέγχουν το 100% της AssetsCo και 90% της OpsCo (εμμέσως μέσω της AssetsCo) και θα λάβουν επίσης 60 εκατ. ευρώ από νέες ομολογίες αντίστοιχου ύψους που θα εκδώσει η OpsCo.



    ΣΧΟΛΙΑ