• Business

    Folli Follie: Καταψηφίστηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 – Τα επόμενα βήματα της διοίκησης

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Για ακόμη μία φορά σε Γενική Συνέλευση της Folli Follie η οικογένεια Κουτσολιούτσου κατάφερε να βάλει εμπόδιο στη διαδικασία ψήφισης των θεμάτων καθώς εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

    Στη σημερινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με 54,49% απαρτία, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος  μέσω των νομικών τους εκπροσώπων προχώρησαν στην καταψήφιση της έγκρισης των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019 – 31.12.2019 που αποτελούσε και το πρώτο και κυριότερο θέμα της σημερινής Γ.Σ.

    Συνολικά από τα 7 θέματα υπερψηφίστηκε μόνο το 4ο θέμα που αφορά στην Εκλογή Ορκωτών Λογιστών – Ελεγκτών για την χρήση 2020 και τον καθορισμό της αμοιβής τους.

    «Δεν εμποδίζει τη διαδικασία εξυγίανσης»

    Ωστόσο η διαδικασία προς την εξυγίανση της εταιρείας δεν επηρεάζεται από τη σημερινή καταψήφιση των θεμάτων που αφορούσαν στη εταιρική χρήση του 2019, σύμφωνα με όσα επισημαίνει η διοίκηση.

    Κι αυτό γιατί μετά τον ορισμό της ειδικής εντολοδόχου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης,  αναμένεται άμεσα ανακοινωθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως».

    Η σημερινή Γενική Συνέλευση

    Δια των αντιπροσώπων τους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχαν θέσει στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση ερωτήματα σχετικά με την αποτύπωση των οικονομικών καταστάσεων του 2019 καθώς και για τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Σαμιό να απαντά κάνοντας λόγο για έναν τεράστιο αγώνα που έγινε προκειμένου να συνταχθούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019.

    Κατά την έναρξη της σημερινής εξ αναβολής Γενική Συνέλευση ο κ. Σάμιος απαντώντας στα ερωτήματα που είχαν τεθεί, ανέφερε πως η εταιρεία συνέταξε και ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 με βάση τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα στις οικονομικές καταστάσεις. Επεσήμανε εκ νέου ότι την περίοδο σύνταξης των καταστάσεων πολλά συστήματα αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και η εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει για την εγκατάσταση σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος ERP.

    Από την πλευρά του Γιώργος Γεωργιάδης, νομικός εκπρόσωπος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, σημείωσε πως η σημερινή διοίκηση έχει την ευθύνη για να συντάξει ορθά τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Όπως επεσήμανε κάτι τέτοιο δεν έγινε και για τον λόγο αυτό ο εντολέας του καταψηφίζει τη έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2019. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δικηγόρος του Τζώτζη Κουτσολιούτσου που επίσης καταψήφισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση με φόντο τον διορισμό ειδικής εντολοδόχου



    ΣΧΟΛΙΑ