• Business

    Folli Follie: Οι κάτοχοι ομολόγων σε ελβετικό φράγκο ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ένα ακόμη βήμα προς τη διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι κάτοχοι ομολόγων σε ελβετικό φράγκο, συνολικού ποσού 150.000.000 φράγκων και λήξεως 2021, ενέκριναν σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης με ποσοστό 94,32%.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η Συνέλευση των Ομολογιούχων ενέκρινε το termsheetκαι την οριστικοποίηση των σημαντικών εγγράφων από τον Εγγυητή, σχετικά με την εξυγίανση της FFGroup.Το TermSheetεγκρίθηκε από το 94,32% των υποβληθεισών ψήφων κατά την διάρκεια της Συνέλευσης των Ομολογιούχων. Η οριστικοποίηση των Σημαντικών Εγγράφων (όπως ορίζονται κατωτέρω) από τον Εγγυητή εγκρίθηκε από το 94,22% των υποβληθεισών ψήφων κατά την διάρκεια της Συνέλευσης των Ομολογιούχων».

    Όσον αφορά τους κατόχους ομολόγων συνολικού ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως 2019, οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης σήμερα, δεν κατάφεραν να βγάλουν απόφαση καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία και ως εκ τούτου οδηγηθούν σε νέα συνέλευση,  η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ 20 με 30 Μαρτίου.

    Πηγές από τα κεντρικά της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την παραπάνω εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την έναρξη της εξυγίανσης της εταιρείας. Εμφανίζονται μάλιστα πως στην επαναληπτική συνέλευση των κατόχων ομολόγων eurobond θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη έγκριση από την πλειοψηφία.

    Με την ολοκλήρωση της έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ για την επικύρωση του σχεδίου από τη Δικαιοσύνη.



    ΣΧΟΛΙΑ