• Business

    Folli Follie: Η εμμονή Κουτσολιούτσου, η Γενική Συνέλευση και οι λογιστικές καταστάσεις

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Η επανεξέταση και αναμόρφωση των λογιστικών καταστάσεων της Folli Follie για το 2017 αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη σημαντικότερη εκκρεμότητα γύρω από το μέλλον της εταιρείας, καθώς πάνω στις νέες, ορθές λογιστικές καταστάσεις θα πρέπει να στηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου για την επόμενη ημέρα.

    Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού σε ένα μήνα από σήμερα η εταιρεία καλείται να υποβάλει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, δε φαίνεται να δίνεται λύση σε αυτό το πρόβλημα. Και η αιτία έχει ονοματεπώνυμο: Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για τον οποίο δεν προχωρά η αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie έχει να κάνει με την εμμονή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, παρά τα όσα απίθανα έχουν αποκαλυφθεί για τις πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία υπό τη διοίκησή του. Η εμμονή αυτή αποθαρρύνει τις ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονται απρόθυμες να προβούν στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie.

    Και όπως είναι λογικό, η απουσία οικονομικών καταστάσεων καθιστά αδύνατη τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου και τώρα είναι προγραμματισμένη για αύριο, 10 Οκτωβρίου, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και πάλι θα αναβληθεί. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος δεν επιτρέπει συνεχείς αναβολές της γενικής συνέλευσης, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.

    Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μία ιδιότυπη “κούρσα”, με τους ομολογιούχους της Folli Follie από τη μία να επιδιώκουν τη συναίνεση των πιστωτών για να μετατρέψουν τις ομολογίες τους σε μετοχές και να αναλάβουν οι ίδιοι την κατάρτιση σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, και τη διοίκηση Κουτσολιούτσου να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, συζητώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, και το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν ως εγγυήσεις περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, κάτι άλλωστε που οι υποψήφιοι επενδυτές θέτουν ως προαπαιτούμενο για να δεχθούν να βάλουν τα χρήματά τους στη Folli Follie.

    Αν και δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι διαπραγματεύσεις, αυτό που σίγουρα είναι σαφές είναι ότι κανένας επενδυτής δεν θα βάλει τα λεφτά του στην εταιρεία αν δεν υπάρξουν οι “σωστές” οικονομικές καταστάσεις που να καταγράφουν την πραγματική εικόνα της εταιρείας, και όσο αυτές καθυστερούν, τόσο το αδιέξοδο θα παραμένει και θα εγκλωβίζει σε όλο και πιο στενά περιθώρια τη διοίκηση της Folli Follie, που ήδη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, με δεδομένο ότι η ρευστότητα της εταιρείας βρίσκεται στο ναδίρ και είναι ορατός ο κίνδυνος μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεμείνει από ρευστό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του ομίλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για Folli Follie και Κουτσολιούτσο: Αυτός είναι ο άνθρωπος που του ενεχυρίασε το σπίτι στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Είναι αντιπρόεδρος της DUFRY

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση για τη Folli Follie: Ήλθε η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Folli Follie – H απάτη του 21ου αιώνα: Αυτά είναι τα κόλπα που έκανε ο Κουτσολιούτσος για να κλέψει την εταιρεία του



    ΣΧΟΛΙΑ