• Business

    Folli Follie: Από Ιούνιο και βλέπουμε για το πόρισμα της PwC

    Ο CEO της Folli Follie Αναστάσιος Φράγκου


    Μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν ξύπνησε η χθεσινή ανακοίνωση της Folli Follie για την πορεία του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την PwC. Πολλοί έσπευσαν να παρατηρήσουν πως η υπόθεση αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα με εκείνη της EY. Η οποία επιχείρησε –ανεπιτυχώς- να εκδώσει γνώμη, εγκαταλείποντας σχεδόν στη μέση την προσπάθεια. Και αυτό γιατί τότε η διοίκηση Κουτσολιούτσου, παρά τις επίμονες οχλήσεις της ελεγκτικής εταιρείας δεν παρείχε τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει ο έλεγχος.

    Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση επισημαίνουν πως η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των οικονομικών στοιχείων της αμαρτωλής εταιρείας είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, και σίγουρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, απ’ ότι αρχικά είχε υπολογισθεί.

    «Είναι μια περίπλοκη υπόθεση λόγω των πολλών δραστηριοτήτων που έχει ο όμιλος σε πολλές χώρες », επισημαίνουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι ένας αρκετά σκληρός και απαιτητικός έλεγχος. Δικαιολογημένος σε μεγάλο βαθμό, με βάση το μέγεθος των ατασθαλιών που αποκάλυψε η έρευνα της A&M.

    Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις πως το πόρισμα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε τον επόμενο μήνα, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος έως ότου βγει «λευκός καπνός». Κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί, καθώς υπάρχει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και η PwC από τη διαδικασία…

    Από την άλλη πλευρά, η νέα διοίκηση της Folli Follie υπό την καθοδήγηση του Τάσου Φράγκου μεταδίδει σε συνομιλητές της πως παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας και υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί για να συνδράμει τους ελεγκτές της PwC να επιτελέσουν το έργο τους.

    Μάλιστα, αποδίδει την καθυστέρηση στις αλλαγές που επήλθαν στην Επιτροπή Ελέγχου και στο χρόνο που χρειάζονται τα νέα μέλη για να ενημερωθούν.

    Πάντως πολλοί στην αγορά ισχυρίζονται ότι είναι γνώριμη τακτική όλους τους τελευταίους μήνες να μην ολοκληρώνει τα χρονοδιαγράμματα που κάθε φορά τίθενται, με συνέπεια επί της ουσίας όλα να είναι στον αέρα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις εξελίξεις.

    «Στο τραπέζι η πώληση του Μινιόν»

    Όσον αφορά στην ταμειακή κατάσταση του ομίλου και για πόσο διάστημα ακόμη μπορεί να αντέξει, πληροφορίες αναφέρουν πως παρ’ ότι τα πράγματα είναι οριακά, υπάρχουν τα περιθώρια να ανταπεξέλθει για τους επόμενους δυο μήνες, οπότε και πιθανολογείται πως θα έχει παραδοθεί και το πόρισμα της PwC.

    Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως η εταιρεία παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις της, και τονίζουν πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη ρευστοποίηση αποθεμάτων, με στόχο την άντληση ρευστότητας.

    Στο ίδιο πλαίσιο, υπάρχει πρόθεση πώλησης του ιστορικού «Μινιόν» που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Folli, ωστόσο λέγεται πως το ακίνητο δεν πρόκειται να ρευστοποιηθεί εάν δεν εξασφαλισθεί μια καλή πρόταση, -εκτός και αν τα πράγματα
    φθάσουν στο απροχώρητο.



    ΣΧΟΛΙΑ