• Business

    Folli Follie: 40% πέφτει σήμερα το ελβετικό ομόλογο που βρίσκεται στο 9% της αξίας του

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με πτώση 40% έχει ξεκινήσει η σημερινή διαπραγμάτευση του ελβετικού ομολόγου των Folli Follie, το οποίο και κάνει πράξεις στο… 9% της ονομαστικής του αξίας. Αν ληφθεί υπόψη ότι το σύνολο της συγκεκριμένης έκδοσης, που λήγει τον Νοέμβριο του 2021, είναι ονομαστικής αξίας 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, τότε στα επίπεδα όπου γίνονται πράξεις τώρα «αποτιμάται» μόλις στα 13,5 εκατ. ελβετικά φράγκα. Γεγονός που υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι από τους ομολογιούχους φαίνεται να υιοθετούν το αρνητικό σενάριο της χρεοκοπίας της Folli Follie.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές το συγκεκριμένο αυτό ομόλογο είχε κλείσει στο 28,1% της ονομαστικής του αξίας. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, και ενώ οι αποκαλύψεις για την «τρύπα» στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας του Κουτσολιούτσου ήταν καταιγιστικές, το ομόλογο έκλεισε στο 14,9% της ονομαστικής του αξίας.

    Παραμένει άγνωστο σε τι βαθμό θα ενταθούν οι ήδη μεγάλες πιέσεις που δέχεται μέχρι τώρα.

    Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης-ρουκέτα της QCM, το ελβετικό ομόλογο της Folli Follie βρισκόταν στο 101% της ονομαστικής του αξίας. Απ’ όπου πλέον έχει υποχωρήσει περισσότερο από 90%…

    Την ίδια στιγμή, το δεύτερο μεγάλο ομόλογο της Folli Follie, που είναι μετατρέψιμο σε μετοχές και έχει ονομαστική αξία 249,5 εκατ. ευρώ με ημερομηνία λήξεως τον Ιούλιο του 2019 κάνει πράξεις γύρω στο 20% της ονομαστικής του αξίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ήλθε η ώρα του εισαγγελέα για την Folli Follie: Εκεί θα «παιχτεί» η τελευταία σκηνή του δράματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει το QCM για τη Folli Follie: «Απόλυτη νίκη! Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Κουτσολιούτσου (Folli Follie): Η μεγαλύτερη απάτη του 21ου αιώνα σύμφωνα με την Alvarez



    ΣΧΟΛΙΑ