• Business

    Φίλιππος Ζέμπιλας: Νέες συνεργασίες θα εκτοξεύσουν την 12Gods – Σουπερμάρκετ, ΕΛΓΕΚΑ Ρουμανίας, amazon και συζητήσεις για ΗΠΑ

    Φίλιππος Ζέμπιλας, Ιδρυτής 12 Gods


    Σε μια νέα εποχή ανάπτυξης εισέρχεται η startup  «12Gods», καθώς από το φθινόπωρο, αναπτύσσει σημαντικά το δίκτυο διανομής της με σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και διεθνώς.

    Η νεοφυής επιχείρηση «12Gods»  φέρνει σε κάψουλα, ποικιλίες από δεκάδες βότανα όπως ο ιβίσκος, η λουίζα, το κάρδαμο, το χαμομήλι, η τσουκνίδα, στο φλιτζάνι σε μερικά δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού μιας μηχανής Nespresso. Με στόχο τα ελληνικά προϊόντα βοτάνων να γίνουν πιο “προσιτά” στον σύγχρονο καταναλωτή, η «12Gods»  προχωρεί σε αρκετές συνεργασίες αυξάνοντας τις δυνατότητες του δικτύου διανομής της.

    Όπως αναφέρει ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας κ. Φίλιππος Ζέμπιλας, “Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022 -από το Νοέμβριο του 2021- έχουμε συμφωνία αποκλειστικότητας για την Ελλάδα, με τον ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά μετά τη λήξη της συμφωνίας το Σεπτέμβριο θα βρισκόμαστε σε όλα τα σουπερμάρκετ στη χώρα. Ήδη φέραμε μια νέα μηχανή που αυξάνει την παραγωγική μας δυναμικότητα 20 φορές, που θα μπει σε λειτουργία το Σεπτέμβριο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς. Φτιάξαμε μια πρότυπη βιομηχανία από την αρχή, ενώ  πρέπει να τονίσω, ότι η μηχανή συσκευασίας που τοποθετεί τα βότανα σε κάψουλες κατασκευάστηκε ειδικά για μας”.

    Κλειδί για την ανάπτυξη του προϊόντος στην αγορά, είναι η σύναψη στρατηγικών συνερασιών.

    “Είμαστε ήδη στην αλυσίδα Mitsis Hotels και ήδη έχουμε συνεργασία με τον όμιλο Παπαέλληνα από τον Απρίλιο για τα σουπερμάρκετ στην Κύπρο. Τα νέα μας είναι ότι έχουμε κλείσει συμφωνία με το amazon uk, για να προχωρήσουμε από το Σεπτέμβριο στην αγορά της Αγγλίας, και επίσης έχουμε συμφωνία με την αγγλική αλυσίδα hollandandbarrett, για όπου έχει καταστήματα” τονίζει ο κ. Ζέμπιλας.

    Σημειώνεται ότι μετά τα πρώτα καταστήματα της Holland & Barrett  που ξεκίνησαν στην Ελλάδα,  από τον όμιλο Fourlis  ο στόχος είναι τα 100 καταστήματα, ενώ στην Κύπρο η ανάπτυξή τους γίνεται από τον όμιλο Παπαέλληνα.

    Επίσης, αναφέρει ο  κ. Ζέμπιλας, “είμαστε στην τελική ευθεία για μια συνεργασία με την ΕΛΓΕΚΑ Ρουμανίας, που υπογράφουμε από μέρα σε μέρα και θα μας βάλει στην αγορά της Ρουμανίας, στοχεύουμε και σε Γερμανία και Ελβετία, ενώ συζητάμε και με ένα από τα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ στον κόσμο στις ΗΠΑ”.

    Η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν κάνει κανένα κύκλο χρηματοδότησης παρά το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς όπως δηλώνει ο κ. Ζεμπίλας προέχει η ανάπτυξη της εταιρείας.με τις δικές της δυνάμεις.

    Βότανα με ισχυρισμούς υγείας

    Οι ισχυρισμοί υγείας αποτελούν επίσημες, τεκμηριωμένες επισημάνσεις που έχει ένα προϊόν και το πλαίσιο ορίζεται από την Eκτελεστική Aπόφαση 2013/63 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλινικά στοιχεία δείχνουν πως τρόφιμα με τεκμηριωμένους ισχυρισμούς υγείας μπορεί να έχουν οφέλη στην υγεία ή να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

    Για την εξασφάλιση των καλύτερων βοτάνων, η «12 Gods»   διαθέτει συμφωνίες με καλλιεργητές οι οποίοι καλλιεργούν με σύγχρονες μορφές βιολογικής γεωργίας και κάτω από ορθές πρακτικές.  Διαθέτει ένα δίκτυο καλλιεργητών με αρωματικά φυτά, στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών έχει κατοχυρώσει «ισχυρισμούς υγείας».

    Βιοδιασπώμενες κάψουλες

    Ακόμη μια καινοτομία του προϊόντος, είναι η έμφαση στη βιωσιμότητα, καθώς έχει ληφθεί μέριμνα για  τη σύσταση της κάψουλας. Η «12 Gods»     χρησιμοποιεί  βιοδιασπώμενες κάψουλες, οι οποίες αποσυντίθενται εντελώς μέσα σε 23 εβδομάδες από την κατανάλωση του προϊόντος, σύμφωνα με τους παρασκευαστές.



    ΣΧΟΛΙΑ