• Business

    Φιλίππα Μιχάλη: Το μεγάλο στοίχημα της νέας CEO στην NN Hellas

    Φιλίππα Μιχάλη

    Φιλίππα Μιχάλη, CEO NN Hellas


    Πριν από περίπου ένα μήνα, επισημοποιήθηκε η μετακίνηση της πρώην CEO της Allianz Ελλάδος, Φιλίππας Μιχάλη, στην NN Hellas. Μια μεταγραφή η οποία όμως ακουγόταν μήνες πριν δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

    Η ικανότατη manager με αξιοσημείωτη πορεία και μεγάλη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, αναμένεται να φέρει αλλαγές στην NN, με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες. Αυτό άλλωστε είδαν στο πρόσωπο της κ. Μιχάλη οι Ολλανδοί, γι’ αυτό και την προσέγγισαν αμέσως μετά την αιφνίδια παραίτηση της Μαριάννας Πολιτοπούλου.

    Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα της κ. Μιχάλη είναι πως θα αντιμετωπίσει το… Big Brother που έχει επιβάλλει η NN Hellas στους πελάτες της. Σύμφωνα με πληροφορίες η NN Hellas εφαρμόζει τελευταία μια τακτική η οποία έχει φέρει αντιδράσεις στους πελάτες της.

    Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής. Οι υπάλληλοι της ασφαλιστικής είναι υποχρεωμένοι μετά από κάθε συνάντησή τους με πελάτες, να κάνουν άμεσο report του τι έγινε στη συνάντηση. Από την ώρα που συναντήθηκαν και που μέχρι και τι είπαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

    Αυτό έχει φέρει δυσαρέσκεια στους πελάτες της μεγάλης ασφαλιστικής και μένει να φανεί εάν η νέα CEO από 1η Απριλίου που…πιάνει δουλειά, θα συνεχίσει αυτή την πρακτική ή θα την σταματήσει. Γιατί η δυσαρέσκεια των πελατών φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που σίγουρα δεν θα θέλει να αντιμετωπίσει η κ. Μιχάλη από τις πρώτες της μέρες στην NN.

    Το χρονικό της μεταγραφής Μιχάλη

    Η «μεταγραφή» της κας. Μιχάλη στην NN Hellas ήταν λίγο-πολύ γνωστή στους κύκλους της αγοράς κυρίως μετά την παραίτηση-έκπληξη της Μαριάννας Πολιτοπούλου από την θέση της CEO προ περίπου τεσσάρων μηνών, αλλά και την ανακοίνωση της Allianz Ελλάδος ότι την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα αναλάβει το «αφεντικό» της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος.

    Η σταδιοδρομία της κ. Μιχάλη έχει προκαλέσει θετικότατες εντυπώσεις στους Ολλανδούς της ΝΝ καθώς θαυμάζουν την εργατικότητα και το σθένος της ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση παίζει και ο τρόπος που η ίδια χειρίστηκε την εξαγορά και συγχώνευση της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz.

    Η NN Hellas, επανασχεδιάζει τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της στην αγορά της Ελλάδας, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, γεγονός το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί μέσω της επιλογής της κ. Μιχάλη στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Και αυτό αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της κ. Μιχάλη με του που αναλάβει τα καθήκοντά της από 1η Απριλίου.

    Στην πολυετή διαδρομή της στον ασφαλιστικό κλάδο, η κα Μιχάλη είναι γνωστή για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει κληθεί να λάβει, τις ξεκάθαρες επιλογές που έχει κάνει αλλά κυρίως για την επιμονή της ώστε να φέρει εις πέρας τις «επικίνδυνες αποστολές» που αναλαμβάνει.

    Ποια είναι η Φιλίππα Μιχάλη

    Η κ. Φίλιππα Μιχάλη είναι η πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα το 2015, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα της CEO στην Allianz Eλλάδος, θυγατρική μίας από τις κορυφαίες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο.

    Ξεκίνησε την καριέρα της από την περίοδο που ήταν φοιτήτρια στην υποστήριξη των πωλήσεων στα Αμοιβαία Κεφάλαια και από το 2009 μεταπήδησε στον κλάδο ασφάλισης του ομίλου.

    Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA GraduateBusinessSchool.

    Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέσητης Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

    Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management& Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (DirectBusiness). Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα AllianzSponsorship for DiverseLeadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

    Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της εταιρείας, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου, φέρνοντας στη γνωστή ασφαλιστική γυναικείο αέρα. Έχει ηγηθεί πολλών σημαντικών projects, ειδικά στο σκέλος της ψηφιοποίησης, ενώ για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι φέρνει στην NN Hellas η νέα CEO, Φιλίππα Μιχάλη

    Αλλαγή φρουράς στις ασφαλιστικές εταιρείες – Η νέα ανθρωπογεωγραφία της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ