• Business

    Φεύγει αλλά… μένει στο ΔΣ της Folli Follie ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Δεν έχουν τέλος οι εκπλήξεις που ανά πάσα στιγμή σκαρώνει η Folli Follie. Ενώ όλοι περίμεναν ότι η σημερινή Γενική Συνέλευση της αμαρτωλής εταιρείας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, θα επισημοποιούσε την οριστική έξοδο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, συνέβη τελικά το αντίθετο. Διότι ναι μεν θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου που κατέχει ως τώρα, πλην όμως θα συνεχίσει να διατηρεί θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο.

    Επιπλέον, θα έχει νευραλγικό ρόλο και στην επιτροπή (Steering Committee) της εταιρείας, μέσω της οποία διαμορφώνονται στρατηγικού χαρακτήρα κινήσεις, καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή εποπτεύει το Διοικητικό Συμβούλιο…

    Όλα αυτά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των μειοψηφούντων μετοχών που πήραν μέρος στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

    Ο εκπρόσωπος της Ένωσης, νομικός, Γιάννης Κυριακόπουλος, είχε νωρίτερα απευθύνει ένα κρίσιμο ερώτημα προς την πλευρά του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, στο οποίο τα δέκα από τα έντεκα πρόσωπα είναι νέα.

    Ρώτησε λοιπόν αν το διοικητικό συμβούλιο σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά και μέσω αγωγών κατά της πλευράς Κουτσολιούτσου, έτσι ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα της εταιρείας αλλά και των μετόχων που έχουν υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα από το σκάνδαλο της απάτης που αποκαλύφθηκε.

    Η πλευρά του ΔΣ ουσιαστικά σιώπησε στο ερώτημα αυτό, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί νομικά.

    Ο επικεφαλής της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, Γιάννης Κυριακόπουλος, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο mononews.gr, ανέφερε ότι αν το νέο ΔΣ της εταιρείας δεν προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση αγωγών κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, τότε η Ένωση θα στραφεί δικαστικά εναντίον όλων των μελών του νέου ΔΣ.

    Στη σημερινή Γενική Συνέλευση παρέστη δια εκπροσώπου της και η Fosun. Η οποία σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες απείχε και δεν έδωσε θετική ψήφο σε ότι αφορά την παραμονή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο νέο ΔΣ. Την ίδια ακριβώς κίνηση επέλεξε να κάνει και το Υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων.

    Είναι προφανές ότι η επιλογή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να παραμείνει ως μέλος σχετίζεται με το γεγονός ότι θέλει να δεσμεύσει ο ίδιος με την υπογραφή του τις αποφάσεις που δρομολογούνται από εδώ και πέρα.

    Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την πρόσληψη της PwC, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τον οικονομικό έλεγχο για τη χρήση του 2017 περί τα τέλη Ιανουαρίου, έτσι ώστε να μπορούν να εκκινήσουν οι διαδικασίες προσφυγής στο προστατευτικό άρθρο 106βδ, εφόσον φυσικά λάβουν το «πράσινο φως» και από το 60% των υφιστάμενων ομολογιούχων της εταιρείας, οι συνολικές απαιτήσεις των οποίων κινούνται στα επίπεδα των 430 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, στη ΓΣ ειπώθηκε ότι σταματάει ο έλεγχος που είχε ανατεθεί στην Alvarez & Marsal. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή, καθώς ο οικονομικός έλεγχος που εκείνη διενήργησε αποτέλεσε τον βατήρα για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

    Πέραν του οικονομικού, η Alvarez & Marsal είχε αναλάβει και την υποχρέωση να κάνει εγκληματολογικό έλεγχο προκειμένου να εντοπίσει τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τα απατηλά στοιχεία που επί σειρά ετών εμφάνιζε η θυγατρική εταιρεία των Folli στην Ασία…



    ΣΧΟΛΙΑ