• Business

    Φάρμα Κουκάκη: Η γαλακτοβιομηχανία από το Κιλκίς βάζει πλώρη για νέες αγορές

    Θ. Κουκάκης - Φάρμα Κουκάκη

    Θ. Κουκάκης, επικεφαλής Φάρμα Κουκάκη


    Έχοντας χτίσει μια δυνατή θέση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις διεθνείς αγορές απ’ όπου προέρχεται το 18% του τζίρου της, η Φάρμα Κουκάκη επεκτείνεται σε νέες προϊοντικές κατηγορίες.

    Παράλληλα ενισχύει τη διεθνή παρουσία της με έμφαση στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας όπου εμφανίζονται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

    Η είσοδος σε προϊόντα εκτός ψυγείου και ειδικότερα σε προϊόντα αρτοποιίας είναι το επόμενο βήμα για τη γαλακτοβιομηχανία από το Κιλκίς, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε επέκταση του καταστατικού της προσθέτοντας και είδη ζαχαροπλαστικής.

    «Η ανοδική πορεία στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας και η ταχύτατα αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της Φάρμα Κουκάκη, αποτελούν εφαλτήριο και κινητήριο δύναμη για αναζήτηση και αξιολόγηση νέων, πρωτοπόρων ευκαιριών στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού» επισημαίνεται από την εταιρεία στο mononews.

     Στο πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, σημαντικό ρόλο θα παίξει το R&D και η δημιουργία διαφοροποιημένων προϊόντων, εξετάζοντας τις προοπτικές για επέκταση της προϊοντικής γκάμας και σε κατηγορίες εκτός ψυγείου.

    Ανοδικά οι πωλήσεις σε αξία και όγκο

    Το 2022, μια χρονιά δύσκολη με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και εκτόξευση της τιμής του γάλακτος, μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από έντονες πληθωριστικές πιέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και την πτώση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων, για τη Φάρμα Κουκάκη ήταν μια καλή χρονιά. Αύξησε τις πωλήσεις της σε επίπεδο τζίρου ενώ εμφανίζει σημαντική τόνωση όγκο πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές. Οι πρώτοι μήνες του 2023 κινούνται επίσης θετικά, με το πρώτο τρίμηνο να είναι ανοδικό σε τζίρο, αλλά και σε όγκο πωλήσεων σε όλο το δίκτυο.

    Στην αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της εταιρίας, έχουν παίξει ρόλο τα νέα λανσαρίσματα και η επέκταση του κωδικολογίου, καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της διανομής σε νέες και υφιστάμενες περιοχές ανά την Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2021 οι πωλήσεις της επιχείρησης ανήλθαν στα 32,8 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων στα 2,77 εκατ. ευρώ με ανάπτυξη 42,85%. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη ήταν 2,14 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ το 2020.

    Εξαγωγές από τη Σαουδική Αραβία έως το Χονγκ Κονγκ

    Η εξαγωγική δραστηριότητα της Φάρμα Κουκάκη εξελίσσεται διαρκώς, με τα προϊόντα της εταιρίας να τοποθετούνται σε ολοένα και περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο. Με παρουσία σε 22 χώρες, οι εξαγωγές αγγίζουν το 18% του ετήσιου κύκλου εργασιών και συνεχίζουν με ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης τους πρώτους μήνες του 2023.

    Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη της διανομής των προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης, καθώς και στη Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Λίβανος, Η.Α.Ε.) και την Ασία, ενισχύοντας τη θέση της Φάρμα Κουκάκη σε Ν. Κορέα, Μαλαισία και Χονγκ Κονγκ.

    Επενδυτικό πλάνο 13 εκατ. ευρώ

    Η Φάρμα Κουκάκη υλοποιεί πενταετές επενδυτικό πλάνο ύψους 13 εκατ. ευρώ. Αφορά στην επέκταση εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και βελτιώσεις διαδικασιών, υλικών συσκευασίας και εξοπλισμού, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρίας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

    Η πράσινη ανάπτυξη και η βιωσιμότητα αποτελούν στρατηγικούς πυλώνες για τη Φάρμα Κουκάκη, αφού λαμβάνονται υπόψιν σε όλες τις διαδικασίες και τις νέες επενδύσεις της εταιρίας. Πρόσφατα η εταιρεία έλαβε βράβευση στα Green Brand Awards για την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει μέρος του στόλου των οχημάτων της με φορτηγά που κινούνται με Φυσικό Αέριο Κίνησης (CNG), ενώ πριν λίγους μήνες λάνσαρε τα νέα Ψυγεία με Οικολογικό Χαρακτήρα που προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης

    Πέντε διαμάντια της Βορείου Ελλάδας δίνουν το παράδειγμα στο Go International

    S&P Global: Στις 52,4 μονάδες ο PMI μεταποίησης στην Ελλάδα τον Απρίλιο

    Σίμος Διαμαντίδης (ΣΕΒΕ): Κοντά στα 70 δισ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές το 2030

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ