• Business

    Το 50% των εργαζομένων του Facebook παγκοσμίως θα είναι γυναίκες

    Μαξίν Ουίλλιαμς, Διευθύντρια Πολυμορφίας του ομίλου facebook


    Διπλάσιες γυναίκες θα έχει μεταξύ των εργαζομένων του το  Facebook παγκοσμίως σε πέντε χρόνια και διπλάσιους εργαζόμενους από μειονότητες στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση στοχεύει το 2024 το 50% των εργαζομένων του στις ΗΠΑ να αποτελείται από άτομα από μειονοτικές ομάδες και γυναίκες.

    “Οραματιζόμαστε μια εταιρεία στην οποία τα επόμενα πέντε χρόνια, τουλάχιστον το 50% του εργατικού μας δυναμικού θα είναι γυναίκες, άτομα που είναι Μαύροι, Ισπανόφωνοι, Native American, ή προερχόμενοι από τα νησιά του Ειρηνικού, άνθρωποι με δύο ή περισσότερες εθνικότητες, άτομα με αναπηρίες και βετεράνοι, Δήλωσε η Μαξίν Ουίλλιαμς, Διευθύντρια Πολυμορφίας του ομίλου.

    “Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των γυναικών παγκοσμίως και των Μαύρων και Ισπανών εργαζομένων στις ΗΠΑ. Θα είναι μια εταιρεία που αντανακλά και εξυπηρετεί καλύτερα τους ανθρώπους στις πλατφόρμες, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας “, πρόσθεσε.

    Στην ετήσια έκθεσή της για την πολυμορφία, η οποία δημοσιεύθηκε επίσης την Τρίτη, η εταιρεία ανέφερε ότι οι γυναίκες αποτελούν σήμερα το 36,9% του προσωπικού, από 36,3% πέρυσι και 31% το 2014.

    Σε ανώτερο επίπεδα διοίκησης, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 32,6% του προσωπικού, από 30% πέρυσι. Η κα. Ουίλιαμς δήλωσε ότι η εταιρεία «έχει επιτύχει υψηλότερη εκπροσώπηση των γυναικών σε διοικητικές θέσεις εστιάζοντας στην πρόσληψη και ανάπτυξη γυναικών ηγετών». Στις θέσεις τεχνικών, ωστόσο, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόλις το 23% του προσωπικού.

    Το ποσοστό του προσωπικού της εταιρείας που είναι μαύροι και ισπανόφωνοι  ανέρχεται στο 3,8 και 5,2% του εργατικού δυναμικού του Facebook αντίστοιχα, από 3,5% και 4,9% το 2018.

    Το Facebook δήλωσε την Τρίτη ότι είχε αυξήσει τον αριθμό των μαύρων γυναικών στην εταιρεία είκοσι πέντε φορές από το 2014. Για τους μαύρους άνδρες, αυτό ήταν δεκαπλάσιο.



    ΣΧΟΛΙΑ