• NewsRoomNewsRoom

    Η Alpha Bank συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού σας

    Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει δείξει ακόμη τα… δόντια του για τα καλά, αλλά οι καυστήρες έχουν ήδη πάρει μπροστά και οι λογαριασμοί και τα κοινόχρηστα την… ανιούσα, προβληματίζοντας πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Το σκηνικό αυτό, που επαναλαμβάνεται είναι η αλήθεια κάθε χειμώνα, έρχεται να αλλάξει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με τις δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης που προσφέρει, είτε πρόκειται για διαμέρισμα είτε για μονοκατοικία είτε ακόμη και για πολυκατοικία.

    Οι μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας που αντιμετωπίζει ένα σπίτι προέρχονται, τις περισσότερες φορές, από τα κουφώματά του – το σημείο όπου πάσχουν τα περισσότερα, παλαιότερα κυρίως, σπίτια. Αν τα κουφώματα δεν προσφέρουν ιδανική θερμομόνωση, τότε όσο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και να κάψει κανείς, όσα θερμαντικά σώματα ή κλιματιστικά κι αν βάλει σε λειτουργία, πάντα θα υπάρχουν απώλειες που ανεβάζουν το κόστος θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού.

    Παράλληλα, σήμερα υπάρχουν συστήματα που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής στο σπίτι, όπως τα ενεργειακά τζάκια, οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου για θέρμανση/ψύξη χώρου, συσκευές διαχείρισης ενέργειας (smarthome), συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές), γεωθερμικά, φωτοβολταϊκά και άλλα συστήματα που αξιοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εναλλακτικά και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, όπως το πέλετ, και πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις που βελτιώνουν αισθητά τις συνθήκες ζωής στον χώρο σας, μειώνοντας ταυτόχρονα δραστικά τις ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας και προσφέροντάς σας τη δυνατότητα τεράστιας εξοικονόμησης χρημάτων.

    Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, με τη βελτίωση των υποδομών ψύξης και θέρμανσής του, αυξάνει ταυτόχρονα σημαντικά και την εμπορική αξία του, προστατεύοντας έτσι ή και αυξάνοντας την αξία της επένδυσής σας.

    Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας; Ξεκινήστε από τα βασικά, επιλέγοντας τα κουφώματα που σας ταιριάζουν, ελέγξτε αν χρειάζεστε καινούργιο λέβητα ή ηλιακό, δείτε τις εναλλακτικές που υπάρχουν στην αγορά, σκεφθείτε αν χρειάζεστε κάπου ειδική θερμομόνωση, σχεδιάστε το τζάκι που πάντα ονειρευόσασταν και αφεθείτε στη θαλπωρή του νέου σας σπιτιού. Ενός σπιτιού που θα προστατεύει εσάς, αλλά και το περιβάλλον.

    Με τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο, αλλά μάλλον να… βιαστείτε, αφού η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ανοίξει και πρέπει να ενεργήσετε μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

    Γιατί την Alpha Bank;

    Απευθυνθείτε σήμερα στην Alpha Bank, που συμμετέχει στην ενέργεια και στηρίζει το περιβάλλον, «εgreenοντας» την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας μέσω του προγράμματος  «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», προσφέροντας δυνατότητα χρηματοδότησης από 4 έως 6 έτη, με τα έξοδα εξέτασης αιτήματος να είναι ΔΩΡΕΑΝ, άτοκη χρηματοδότηση και δυνατότητα προκαταβολής του 70% του ποσού του δανείου πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε μια σειρά εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

    Από τη συνεργασία σας με την Alpha Bank βγαίνετε πολλαπλά κερδισμένοι. Κι αυτό γιατί για κάθε δάνειο που εκταμιεύεται, ο πελάτης κερδίζει 35.000 Bonus Πόντους στην κάρτα του Alpha Bank Bonus, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει σε συνεργάτες του Προγράμματος, όπως για παράδειγμα στα καταστήματα Κωτσόβολος, ΙΚΕΑ κ.ά., για είδη εξοπλισμού για το σπίτι, επωφελούμενος της συνεργασίας με την τράπεζα.

    Επιπλέον, για πρώτη φορά, η τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία ZEB (Zero Energy Building), παρέχει προαιρετικά στους ενδιαφερόμενους πελάτες μία επιπλέον δυνατότητα. Η εταιρεία ΖΕΒ δραστηριοποιείται στο χώρο της εξοικονόμησης ενέργειας κτηρίων και προσδιορίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτηριακές εγκαταστάσεις (για την περιφέρεια Αττικής). Μάλιστα, έχει αναπτύξει ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση https://exoikonomisi.zeb.gr  και το οποίο μπορεί να συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος, με βασικά ερωτήματα, αναφορικά με το είδος της κατοικίας και τις επιθυμητές ενεργειακές παρεμβάσεις. Στις περιπτώσεις που κρίνονται εκ πρώτης επιλέξιμες, η εταιρεία ΖΕΒ θα έρθει σε επικοινωνία με τον πελάτη για την αρχική δωρεάν προαξιολόγηση και την παροχή προτάσεων που θα αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία. Στη συνέχεια, στην περίπτωση που ο πελάτης συμφωνήσει, η ΖΕΒ αναλαμβάνει, με το προβλεπόμενο από το Πρόγραμμα κόστος Συμβούλου, την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα, καθώς και την υποστήριξη έως την ολοκλήρωση του έργου.

    Επισημαίνεται ότι η επιλογή της ΖΕΒ είναι προαιρετική και παρέχεται ως μία επιπλέον υπηρεσία, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης.

    Χρήσιμες πληροφορίες

    Γραμμή Υποστήριξης Προγράμματος 211 10 97000

    Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα έχει ανοίξει από 11.12.2020 ανά περιφέρεια (δείτε εδώ τον ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»)

    ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ