• Business

    Εξηγήσεις για τα άυλα στοιχεία της MLS καλείται να δώσει ο Γιάννης Kαματάκης

    • Contributor
    MLS

    Ιωάννης Καματάκης. Πρόεδρος και πρώην Διευθ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική


    Απαντήσεις καλείται να δώσει ο βασικός μέτοχος και διοικητικός ηγέτης της MLS, Γιάννης Καματάτης σε σειρά ερωτημάτων που ανακύπτουν για τον τρόπο απεικόνισης των λογιστικών καταστάσεων της οικονομικής χρήσης του 2018.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς προχώρησε σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης τόσο της μετοχής της MLS όσο και των τριών της εταιρικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εποπτική Αρχή έχει στα χέρια της στοιχεία της έρευνας της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) από την οποία και φέρεται να προκύπτει μη ακριβής απεικόνιση των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης, ζήτημα για το οποίο όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις η εταιρεία θα πρέπει να δώσει σαφής και εμπεριστατωμένες εξηγήσεις.

    Τουλάχιστον έως αυτή της στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση εκ μέρους του θεσσαλονικιού επιχειρηματία Γιάννη Καματάκη.

    Η τεχνολογική εταιρεία MLS είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και υπήρξε καταιγισμός πωλήσεων προερχόμενες κατά κύριο λόγο από θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία τότε είχαν αμφισβητήσει έντονα τις οικονομικές επιδόσεις της πλατφόρμας MAIC.

    Τότε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήταν στα 55,8 εκατ. ευρώ ενώ τώρα έχει προσγειωθεί στα 0,57 ευρώ καταμετρώντας απώλειες της τάξεως του 87,4%.

    Αρνητική εικόνα εμφανίζουν και οι τιμές των εταιρικών ομολόγων εκ των οποίων το πρώτο λήγει τον Ιούλιο του 2024 και είναι ονομαστικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ, το δεύτερο εκπνέει τον Αύγουστο του 2022 και είναι 6 εκατ. ευρώ ενώ το τρίτο με ονομαστική αξία 4 εκατ. ευρώ λήγει το 2021 καθώς παρατάθηκε για ένα χρόνο η ημερομηνία λήξεώς του βάσει των όρων που υπήρχαν στην έκδοσή του.



    ΣΧΟΛΙΑ