• Business

    ΕΥΔΑΠ: Το Δημόσιο ζήτησε αναβολή για τις 12/9 για την εκλογή νέου ΔΣ

    ΧΑΡΗΣ  ΣΑΧΙΝΗΣ


    Την αναβολή των θεμάτων 4 και 5 της  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΥΔΑΠ, ζήτησε το Δημόσιο, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Πρόκειται για τα θέματα που αφορούν την εκλογή μελών του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ από το μέτοχο της πλειοψηφίας αλλά και τον ορισμό ανεξάρτητων μελών ΔΣ σύμφωνα με τα άρθρα 5 παρ. 2 και 9 παρ. 1και 2 του Νόμου 4706/2020.

    Το Δημόσιο δηλαδή, που αποτελεί τον μέτοχο πλειοψηφίας της ΕΥΔΑΠ μετά τη σχετική απόφασή του ΣτΕ, δεν έχει ακόμη επιλέξει τα πρόσωπα που προτείνει για τη νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, και αυτό θα γίνει την επόμενη Τρίτη 12/9.

    Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν κανονικά.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης παρουσίασε το έργο του ΔΣ την τελευταία 4 ετία.

    Όπως είπε, η ΕΥΔΑΠ έκλεισε εκκρεμότητες πάνω από 300 εκ. ευρώ, εξασφάλισε σταθερές τιμές για το ακατέργαστο νερό για την επόμενη 20ετία και ανανέωσε το αποκλειστικό της δικαίωμα στην  ύδρευση και αποχέτευση για 20 χρόνια. Οι επενδύσεις της διπλασιάστηκαν από το 2019 και βρίσκονται σε τροχιά τριπλασιασμού για το 2023, και είναι στρατηγικές επενδύσεις που αφορούν την παροχή καλής ποιότητας υπηρεσιών και στην ενίσχυση της μελλοντικής ρυθμιζόμενης περιουσιακής βάσης της εταιρείας και τη μακροπρόθεσμη αξία της.

    Έχει ξεκινήσει ισχυρή αναπτυξιακή πορεία με επενδύσεις, για έργα στην Ανατολική Αττική, έργα μετασχηματισμού, ενεργειακά έργα, νέα συστήματα εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ.

    Η εταιρεία, τόνισε ο κ. Σαχίνης, βρίσκεται σε φάση μετάβασης και μετασχηματισμού και προετοιμάζεται για την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή και ένα περιβάλλον σταθερότητας και προβλεψιμότητας και για τους καταναλωτές και τους επενδυτές.

    Τέλος, τόνισε, ότι η εταιρεία πέτυχε αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG  και έχει δεσμευτεί για νερό μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2030.



    ΣΧΟΛΙΑ