• Business

    Ευάγγελος Μυτιληναίος στο BBC: Η ταλαιπωρημένη αγορά του Λονδίνου πρόκειται σύντομα να σημειώσει άνοδο

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Στους ισχυρούς δεσμούς της Mytilineos με τη Βρετανία, η οποία ενισχύεται ήδη από 10 έργα σε εξέλιξη, αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4, με τον Έλληνα επιχειρηματία να εκφράζει τη βεβαιότητά του πως η ταλαιπωρημένη αγορά του Λονδίνου πρόκειται σύντομα να σημειώσει άνοδο και πως θα συνεχίσει να είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος επισήμανε πως θεωρεί την πιθανή εισαγωγή της Mytilineos και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες ως μια σημαντική υποστήριξη για το ολόκληρο το City.

    Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε πως αν και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, ένας βασικός λόγος για τον οποίο εξετάζουν το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι οι δυνατότητες ανάκαμψης και ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

    «Πιστεύουμε ότι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να προτιμήσουμε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που δεν είναι τελική απόφαση, είναι επειδή πιστεύουμε ότι το LSE έχει δει τα χειρότερα. Βλέπουμε το LSE να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε.

    «Έχουμε πολύ στενή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μια από τις κύριες αγορές μας. Αυτή τη στιγμή κάνουμε περισσότερα από 10 μεγάλα έργα.

    Ένα από αυτά είναι το καλώδιο που συνδέει τη Σκωτία με την Αγγλία, το οποίο είναι ένα τεράστιο έργο. Πραγματοποιούμε επίσης πολλά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Επιπλέον, η ανώτερη διοίκηση της εταιρείας, τα 20 υψηλόβαθμα άτομα, έχουν όλοι εκπαιδευτικό υπόβαθρο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρα, για εμάς είναι κάτι που έρχεται φυσικά.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι φυσικά μια μεγάλη ελκυστική αγορά, αλλά δεν έχουμε καμία σημαντική δραστηριότητα εκεί», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

    «Βλέπουμε το LSE να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ/μετοχή

    Καρέλιας: Στα 86,84 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη – Μέρισμα 12,4 ευρώ/μετοχή

    Ακρίτας: Στα €40,6 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ