• Business

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έγινε επίτιμο μέλος του ΕΒΕΠ – «Βραβεύομαι ενώ θεωρώ ότι κάνω το καθήκον μου»

    • NewsRoom

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παραλαμβάνει το βραβείο του από τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα


    Επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναγορεύτηκε ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τους εφοπλιστές Χάρης Βαφειάς και  Δημήτρη Κούστα, σε μια εκδήλωση κατά την οποία βραβεύτηκε επίσης ο Οργανισμός Enterprise Greece.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παρέλαβε το βραβείο από τους υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

    Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, δήλωσε πως «αν έχουμε πολλούς σαν εσάς, το ΑΕΠ θα αυξάνεται οι θέσεις εργασίας θα αυξάνονται, οι εταιρείες θα φέρνουν στην Ελλάδα τεχνολογίες αιχμής. Ο Όμιλος σας είναι πρότυπο εργασιακών συνθηκών και πετυχημένου επιχειρείν.

    «Ελάτε να κάμετε και μια δωρεά για την Υγεία», πρόσθεσε ο νέος υπουργός Υγείας.

    Από την πλευρά του ο κ. Μυτιληναίος, συγκινημένος αναφέρθηκε στους δεσμούς του με τον Πειραιά.

    «Η οικογένειά μου είναι από τον Πειραιά. Ο παππούς ήρθε το 1908 ξυπόλυτος από την Κορώνη της Μεσσηνίας. Το εργοστάσιο του δίπλα στον Παπαστράτο. Και τα τέσσερα αγόρια που είχε πολεμούσαν σε διάφορα μέτωπα. Δεν άντεξε και έφυγε. Το πρώτο γραφείο δίπλα στον Παπαστράτο. Δούλεψα αρκετά χρόνια στον Πειραιά. Εχω ρίζες στον Πειραιά», δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος.

    «Βραβεύομαι ενώ θεωρώ ότι κάνω το καθήκον μου», πρόσθεσε.

    Σχολιάζοντας την πορεία του Ομίλου του ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι:

    «Επανεφεύραμε τον εαυτό μας. Από οικογενειακή επιχείρηση γίναμε ένας σύγχρονος όμιλος με παρουσία σε 40 χώρες. Η δραστηριότητά μας στις ανανεώσιμες πήγες ενέργειες και στην τεχνητή νοημοσύνη είναι σημαντική. Η εταιρεία μας είναι πρωτοπόρος και εξελισσόμενη και έχουμε γίνει κορυφαίος παίκτης στον τομέα της ενέργειας σε όλο της το εύρος.

    Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε πως εκτιμά την πολύ καλή δουλειά του ΕΒΕΠ και του Βασίλη Κορκίδη, τον οποίο επαίνεσε για την  αποφασιστικότητά του στις διεκδικήσεις, κάτι που τον οδήγησαν να παραστεί αυτοπροσώπως στην εκδήλωση.  Ανέφερε επίσης πως ένας τρίτος λόγος για την παρουσία του εκεί ήταν ότι του το ζήτησε η κα. Κορωνάκη, με την οικογένεια της οποίας συνδέεται  εδώ και καιρό.

    Κορκίδης (πρόεδρος ΕΒΕΠ): Οι προοπτικές για την ελληνική Οικονομία είναι ευοίωνες

    Ατενίζουμε το νέο έτος με αίσθημα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας, για την πορεία της χώρας. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις η Ελλάδα θα επιτύχει καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο που θα έχουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς αναμένεται διπλάσια ανάπτυξη από την Ευρωζώνη το 2024, ενώ οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν φέτος κατά 15% από 7,1% πέρυσι.

    Η οικονομία έχει πλέον επιτύχει σημαντικές επιδόσεις, από τα ελλείμματα έχει οδηγηθεί στα πλεονάσματα, το εμπορικό έλλειμμα μειώνεται τους τελευταίους μήνες και οι επενδύσεις αυξάνονται.

    Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 12 χρόνια, η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, η συνέχιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση επενδύσεων τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές.

    Σε συνδυασμό με τις δημόσιες επενδύσεις για την υλοποίηση μεγάλων εμβληματικών έργων η χώρα μας έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε μια τροχιά μόνιμης και βιώσιμης ανάπτυξης.

    Αυτά τα επιτεύγματα και αρκετά ακόμη οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις προσπάθειες που έκαναν εργαζόμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες αλλά και στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη κυβέρνηση που ακολούθησαν έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας με ένα κατάλληλο μείγμα οικονομικών πολιτικών.

    Η Ελλάδα έχει πλέον επανενταχθεί επιτυχώς στις επενδυτικές επιλογές σημαντικών διεθνών φορέων με μακροπρόθεσμη στόχευση. Η χώρα μας παρουσιάζει τώρα έναν μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων ως διεθνής επενδυτικός προορισμός που αναγνωρίζουν όλοι. Οι προοπτικές για την ελληνική Οικονομία προδιαγράφονται ευοίωνες, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

    Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πλέον τόσο η ελληνική Οικονομία όσο και η παγκόσμια έρχονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις τις οποίες πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε.

    Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς βρισκόμαστε ακόμη μέσα σε ένα παγκόσμιο οικονομικό κλίμα αβεβαιότητας κυρίως εξαιτίας της συνέχισης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή.

    Αυτήν τη χρονιά, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι ένα καθοριστικό εργαλείο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας υποστηρίζοντας μέσα από επιμέρους δράσεις τις επενδύσεις στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, την κατάρτιση, καθώς και την στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αλλά και την απασχόληση με σημαντικά προγράμματα κοινωνικής συνοχής.

    Στην χώρα μας όμως οφείλουμε να αισιοδοξούμε καθώς:

    -Η Ελληνική οικονομία μεγεθύνεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται.

    -Η επιχειρηματικότητα είναι πιο ανθεκτική και πιο εξωστρεφής.

    -Τα δημόσια οικονομικά έχουν σταθεροποιηθεί.

    -Οι επενδύσεις ενισχύονται.

    -Το τραπεζικό σύστημα είναι πιο υγιές.

    -Η ανεργία συρρικνώνεται.

    -Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ενισχύεται.

    Εμείς λοιπόν ως επιχειρηματίες είμαστε αισιόδοξοι. Οι ελληνικές επιχειρήσεις και την φετινή χρονιά θα συνεχίζουν να επενδύουν, να καινοτομούν, να γίνονται όλο και περισσότερο πιο εξωστρεφείς, να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες με την βοήθεια και της τεχνολογίας.

    Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής τους, τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

    Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς το έχουν υπηρετήσει διαχρονικά επιφανείς επιχειρηματίες με ισχυρό αποτύπωμα τόσο στην Κοινωνία του Πειραιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και αυτές τις διαχρονικές αξίες οφείλουμε να τις τηρούμε και να τις μεταλαμπαδεύσουμε και εμείς στην συνέχεια στις επόμενες γενιές.

    Η χώρα μας έχει μια τεράστια ευκαιρία να αναπτυχθεί και αυτή η ευκαιρία δεν θα πρέπει να πάει χαμένη. Να ευχηθούμε ο Πειραιάς και αυτή τη χρονιά να βρεθεί στις πρώτες θέσεις κατάταξης των ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου.

    Το λιμάνι του Πειραιά να γίνει και πάλι πρώτο στην κατάταξη των Μεσογειακών λιμανιών και βεβαίως τα Ναυπηγεία μας στον Κόλπο της Ελευσίνας να ξαναγίνουν η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Τρίτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos

    «Μάχη της Κρήτης» για Μυτιληναίο και Περιστέρη με «έπαθλο» τα 2 δισ. ευρώ του ΒΟΑΚ



    ΣΧΟΛΙΑ